Einde lange geschiedenis: supermarkt Oude Dorp sluit de deuren

De MCD supermarkt in het oude dorp van Nieuwerkerk aan den IJssel sluit zijn deuren. En dit betekent dat er na 100 jaar een einde komt aan een lange kruideniersgeschiedenis in het oude dorp.

De supermarkthistorie gaat terug naar 1919 toen de familie Bos begon met een kruidenierswinkel. Na 3 generaties Bos en 8 winkelformules verder werd in 2017 het stokje overgedragen aan een nieuwe winkeleigenaar buiten de familie Bos. Filiaalmanager Aad Buitelaar welke vorig jaar begon sluit dus noodgedwongen de deuren.

Willem Boon, Directeur Commerciële Zaken Boon Food Group B.V. Waar de MCD onderdeel van is reageert op vragen van JBNnieuws :

“Het gerucht is correct vrijdag 28 mei zal de laatste verkoopdag zijn van deze vestiging. Vanwege onvoldoende toekomstig perspectief hebben we moeten besluiten om de vestiging niet langer te exploiteren. Elke medewerker hebben wij een baan aan kunnen bieden in een van onze andere vestigingen. Er bestaat een kans dat het filiaal over wordt genomen door een andere onderneming, maar hier kunnen wij nog niet met zekerheid iets over zeggen”.

De winkeliersvereniging van Het Oude Dorp heeft nog niet gereageerd. Naast de MCD sluit ook binnenkort de Legowinkel in het Oude Dorp, waardoor het Oude Dorp 2 grote publiekstrekkers in korte tijd ziet vertrekken.

Vrijdag 28 mei om 17:00 uur zal de vertrouwde supermarkt aan de Kerklaan zijn deuren sluiten. Wat de nieuwe bestemming van het pand zal worden is nog niet bekend.


Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.