Zuidplas Sport: VV Nieuwerkerk pakt periode titel !

Uitgerekend Rowendy Schoop, de vaak bekritiseerde aanvalsleider, was het die Nieuwerkerk met een onvervalste hattrick binnen 30 minuten op ruime voorsprong zette en al vroeg in de wedstrijd daarmee de eerste periodetitel min of meer in vroeg stadium veilig stelde. SSS kwam deze klap niet meer te boven en wist na rust via ex-Nieuwerkerker Dennis de Haan nog wel iets terug te doen, maar ook vandaag was de defensie van de thuisploeg ook voor SSS een moeilijk te nemen veste.

Trainer Ron Luijten had wel vandaag na lang blessureleed Remco Langerveld weer beschikbaar, maar deze wedstrijd kwam te vroeg voor de routinier om 90 minuten vol te maken. Daarnaast was het een domper dat Stefan van der Vlegel in de ochtend zich ziek moest afmelden.

Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter van Egmond probeerden de gasten de aanval te zoeken in de wetenschap dat voor de periodetitel alleen winst de periodetitel zou opleveren. Nieuwerkerk had aan een punt voldoende. De start voor SSS viel echter geheel anders uit. Al in de 2e minuut was het raak voor de thuisploeg. Rick Kramer opende met een crosspass op Shane van den Engel en zijn voorzet werd door Rowendy Schoop met een subtiele voetbeweging tot doelpunt gepromoveerd. Nieuwerkerk zocht daarna geduldig naar de mogelijkheden en liet het balbezit bij SSS. Na een kwartier werd Roy de Oude aan de linkerkant weggestuurd, echter hij kwam iets te kort in zijn actie en de doelman van SSS redde. Toch was het onmiddellijk daarna opnieuw Roy de Oude die zijn tegenstander te vlug af was. Nu volgde een voorzet op het hoofd van Rowendy Schoop die zijn tweede treffer binnen knikte.

In de 28e minuut was het weer raak. Roy de Oude zag zijn tegenstander binnen het strafschopgebied op de bal vallen en scheidsrechter van Egmond wees naar de stip. Rowendy Schoop voltrok het vonnis en daarmee leek de topper zo’n beetje te zijn gespeeld. Toen even later Menno Homan wat wild een sliding inzette, sloegen de stoppen binnen en buiten het veld flink door en waren veel korte lontjes zichtbaar. Scheidsrechter van Egmond dirigeerde beide ploegen naar de kleedkamer en voerde een 15 minuten afkoelingsperiode in. Op slag van de echte pauze ondernam Roy de Oude vanaf zijn eigen helft een indrukwekkende rush en liet diverse tegenstanders zijn hielen zien. Precies op tijd gaf hij breed op de mee opgestoomde  Bart Meeske die zijn schot op de vuisten van de SSS doelman zag worden gekeerd. Roy de Oude schoot echter in de rebound alsnog binnen en liet zijn ploeg met een 4-0 voorsprong de echte rust ingaan.

De tweede helft was een geheel ander spelbeeld. Nieuwerkerk liet het initiatief aan SSS en kwam nauwelijks nog in de buurt van het vijandelijke doel. Het werd ook slordiger in de passing en liep te vaak achteruit. SSS kreeg weer wat geloof in een beter resultaat toen Dennis de Haan in de 62e minuut met een snel genomen vrije trap van zeker 35 meter doelman Kevin de Geus verraste. De doelman maakte even later zijn fout weer goed door met twee katachtige reacties SSS van de 4-2 af te houden. Trainer Ron Luijten wisselde na 65 minuten Remco Langerveld voor Rick Kramer en bracht niet veel later nog twee verse krachten binnen de lijnen. Rolf van Bommel maakte zijn tweede opwachting in de hoofdmacht. Hij verving Roy de Oude, Enkele minuten later maakte Rowendy Schoop (voor rust samen met Roy de Oude uitblinker en smaakmaker) het veld en werd vervangen door debutant Jens Goossens. De laatste minuten verliepen zonder noemenswaardige hoogtepunten. Nieuwerkerk verstevigde met dit resultaat de koppositie en is in bezit van de eerste periodetitel. Volgende week is de herstart van de competitie met een volledige speelronde. Nieuwerkerk ontvangt dan Den Bommel.

Opstelling: Kevin de Geus – Rens Blok – Bart Meeske – Maurice Treffers – Menno Homan – Shane van den Engel – Rick Kramer (65. Remco Langerveld) – Bilal Ouahabi – Rowendy Schoop (83. Jens Goossens) – Roy de Oude (75. Rolf van Bommel.

Verslag : VV Nieuwerkerk/ Paul van Leeuwen

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas: