CKV Nieuwerkerk start zaterdag met de competitie

Het bestuur van de Nieuwerkerkse korfbalvereniging CKV heeft maandagmiddag 31 januari besloten dat CKV Nieuwerkerk aanstaande zaterdag toch zal starten met de competitie in de Hoofdklasse zaal.

In het eerder gedeelde statement werd overwogen om niet te starten vanwege de poule indeling. ¨We zijn nog steeds zeer teleurgesteld in de keuzes van de KNKV en de totstandkoming daarvan. We hebben er alles aan gedaan om het zoveelste gevoel van onrechtvaardigheid te herstellen. Dat is spijtig genoeg niet gelukt¨ schrijft het bestuur in een statement op hun website.

¨Wij zullen de belangen van de topsport on-aflatend onder de aandacht van het KNKV brengen. Dat is onze missie. Onze spelers van de selectie willen er voor gaan. Ons publiek verdient het om te genieten van mooie wedstrijden. Ons rest niks om ons hier wederom bij neer te leggen, zij het met een enorm slecht gevoel¨.

De eerdere aanleiding om niet te starten had als oorzaak dat de KNKV de indeling voor het vervolg van de hoofdklasse zaalkorfbal bekend gemaakte. De oorspronkelijke poule van acht teams is opgesplitst in twee poules van vier teams. Over de nieuwe poule-indeling is volgens de club op geen enkele wijze contact of overleg gevoerd, terwijl er wel sprake is van een zogeheten topkorfbal-overleg waarin de Hoofdklasse-clubs vertegenwoordigd zijn. CKV voelde zich hierdoor door de KNVK niet serieus genomen en eiste een andere indeling.

CKV Nieuwerkerk zal zaterdag 5 januari starten met een uitwedstrijd tegen Unitas. Deze wedstrijd start om 20:30 uur.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.