ChristenUnie/SGP Zuidplas presenteert verkiezingsprogramma

De kracht van samen’. Dat is titel van het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie/SGP Zuidplas voor 2022-2026. Lijsttrekker Jan Willem Schuurman en de nummer twee Cock van der Spek presenteren de plannen voor de komende jaren!

Lijsttrekker Jan Willem Schuurman legt uit waarom de ChristenUnie/SGP gekozen heeft voor de slogan ‘De kracht van samen’: “Juist de afgelopen tijd hebben we ervaren hoe belangrijk “samen” is. We misten de uitjes met vrienden, contacten met (klein)kinderen en het beperkte bezoek aan de kerk. Juist nu is de kracht van samen nodig. En die kracht is er: we zien veel inwoners en ondernemers die initiatief pakken. Dat is ‘De kracht van samen’. De gemeente moet richting geven en ondersteunen om stappen te zetten in de opgaven waar we voor staan: het bouwen van voldoende woningen, het vergroenen va onze dorpen, goede ondersteuning voor mensen die zorg nodig hebben én voor de mantelzorgers en vrijwilligers die om hen heen staan.”

Cock van der Spek: “De dorpen van Zuidplas hebben stuk voor stuk een eigen identiteit en eigen karakter. Wij willen investeren in het behoud en waar nodig versterken van de dorpen van Zuidplas. Een dorp is kleinschalig, rustig en landelijk. Het spreekt voor zich dat de inwoners dat graag zo willen houden. ChristenUnie/SGP koestert dat graag”

In het verkiezingsprogramma presenteert de ChristenUnie/SGP concrete maatregelen. Zo wil ze echt inzetten op goed ouderenbeleid. Denk hier aan geschikte woningen voor senioren, aandacht voor dementie en eenzaamheid en goede ondersteuning van de mantelzorgers. Ook blijft de ChristenUnie/SGP zich hard maken voor voldoende woningen voor iedereen, voor onze starters, gezinnen en ouderen. Een goede bereikbaarheid van de dorpen hoort hier uiteraard ook bij!

Rentmeesterschap, anders gezegd duurzaamheid, is een belangrijk thema. Fleurige wijken en een groene leefomgeving zijn ook vormen van duurzaamheid, hier zet ChristenUnie/SGP zich graag voor in! De afgelopen periode is er nagedacht over duurzame energie en duurzame warmtevoorzieningen. De plannen liggen er met instemming de meeste politieke partijen in Zuidplas, maar nu ook aan de slag met de uitvoering. We moeten van mooie woorden naar daden!

Van ChristenUnie/SGP mag betrouwbaar en transparant bestuur worden verwacht. In ons politiek handelen zoeken we het goede voor Zuidplas. We zijn in de basis christelijke politieke partijen en zoeken nadrukkelijk het beste voor al onze inwoners.

De slogan ‘De kracht van samen’ wordt in het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie/SGP uitgewerkt in de volgende punten:

De kracht van…. Zorg voor elkaar
De kracht van…. Veiligheid
De kracht van…. Bereikbaarheid en Wonen
De kracht van…. Ondernemen
De kracht van…. Groen
De kracht van…. Een verbindende gemeente
De kracht van…. Robuuste financiën en organisatie

Download HIER verkiezingsprogramma.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.