Noodkreet college Zuidplas naar kabinet over corona-maatregelen

Het college van burgemeester en wethouders van Zuidplas vraagt het kabinet dringend om aandacht voor de gevolgen van de lockdowns en coronamaatregelen. In een brief aan de nieuwe regering worden de grote zorgen beschreven en wordt gevraagd om een langetermijnvisie en een concreet plan voor de kortere termijn.

In de brief komen onder meer de ontevredenheid van inwoners en de financiële problemen van ondernemers en verenigingen aan bod: “Na een periode van twee jaar onzekerheid en bewegend van lockdown naar lockdown maken wij ons grote zorgen over de leefbaarheid in onze dorpskernen. De afgelopen tijd worden wij met grote regelmaat benaderd met noodkreten van ondernemers die het water aan de lippen staat en of wij niet iets voor hen kunnen betekenen. Ook zien wij een toenemende verruwing en algemene ontevredenheid onder onze inwoners. Wij nemen deze signalen zeer serieus en doen daarom een dringend beroep op u (het kabinet, red.).”


Burgemeester Han Weber vindt het heel belangrijk om met het college een signaal af te geven aan de regering. “We moeten leren leven met het coronavirus. Dat betekent ook dat we naast een concreet plan voor de korte termijn ook een langetermijnvisie nodig hebben. Zodat we inwoners, ondernemers en verenigingen perspectief kunnen geven. Die visie ontbreekt momenteel met grote onzekerheden tot gevolg. We doen met z’n allen wat we kunnen, al twee jaar, om het virus minder kans te geven en de zorg te ontlasten. Ik ben trots op alle inwoners van Zuidplas hoe we hier mee om gaan en er samen vaak het beste van maken. Maar ik merk wel dat onder meer door die onzekerheid een grens is bereikt.”


Ook de ondernemers verdienen meer duidelijkheid, vindt wethouder Jan Willem Schuurman. “Gelukkig hebben we veel creatieve ondernemers in Zuidplas, die er alles aan doen om op die manier het hoofd boven water te houden. Maar dat houdt een keer op. Ze hebben al zo vaak bewezen goed om te gaan met coronamaatregelen als mondkapjesplicht en verplicht afstand houden. En toch zijn ze altijd de eerste die aan de beurt zijn als er nieuwe maatregelen komen van de regering. Geef ze nu een perspectief waar ze op kunnen vertrouwen. En verder wil ik iedereen in Zuidplas oproepen om de lokale ondernemers te blijven steunen en zoveel mogelijk lokaal te bestellen, zoals de afgelopen twee jaar al heel veel is gedaan.”


De brief naar het kabinet eindigt met een concreet voorstel: “Kijk samen met sectoren wat er wel kan binnen de grenzen van verantwoorde coronamaatregelen. Iedereen verlangt naar duidelijkheid, zodater weer gezamenlijk gebouwd kan worden aan een mooie en veilige toekomst.”

lees hier de brief aan de nieuwe regering.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.