CDA Zuidplas presenteert volledige lijst en de kandidaat wethouder

Het CDA gaat de verkiezingen opnieuw in met een rijke vertegenwoordiging uit de dorpen. Er is gekozen voor een diverse lijst van jong en oud, ervaren en een frisse blik en mannen en vrouwen. Nadat lijsttrekker Benno de Ruiter unaniem gekozen werd, is de volledige lijst voor de komende raadsperiode vastgesteld. CDA wethouderskandidaat is Wybe Zijlstra.   

‘We vinden het belangrijk dat we alle groepen binnen Zuidplas goed kunnen vertegenwoordigen. Het is belangrijk om te weten wat er speelt in de dorpen. Daarvoor moet je dicht bij de inwoners staan. Met deze lijst is dat echt gelukt!’ zegt lijsttrekker Benno de Ruiter. ‘We zijn bijvoorbeeld heel blij dat Ciska Dijkema uit Moerkapelle een plek in de top 10 heeft. Zij zet zich al jaren in voor de samenleving in Moerkapelle. Op de social media sites van het lokale CDA Zuidplas worden alle top tien kandidaten uitgebreid voorgesteld. 

Wethouder
Zijlstra was eerder raadslid en fractievoorzitter in Nieuwerkerk en Zuidplas en nu draagt het CDA Zuidplas hem voor als kandidaat wethouder. Zijlstra woont in Nieuwerkerk met zijn vrouw en twee kinderen. Hij werkt als lid van het managementteam van de gemeente Dordrecht en is in Zuidplas onder andere actief als vrijwillige coach voor energiebesparing voor woningen.

Lijstondersteuners
Op de plaats 13 vinden we het gezicht van Tinet de Jonge en huidig wethouder Jan Verbeek sluit de lijst af. 

Het CDA heeft zich de afgelopen jaren steeds onderscheiden door gedurende de gehele raadsperiode in contact te blijven inwoners, ondernemers en verenigingen. Deze contacten gaan de komende periode onverminderd door. De nieuwe kwartiermakers zijn vorig jaar begonnen met het spreken met tal van verenigingen en organisaties in de samenleving. Dit gaat nu naadloos over in een meer intensieve campagne waarbij vooral de inwoners opgezocht worden. Voor de inwoners zijn we de komende weken extra zichtbaar omdat we regelmatig met onze CDA caravan de dorpen in zullen trekken.

Definitieve voordracht kieslijst Krachtige Dorpen CDA Zuidplas tbv GR 22
1 Benno De Ruiter Moordrecht
2 Harmen Van Norel Nieuwerkerk
3 Mark Den Hollander Zevenhuizen
4 Pien Meppelink Moordrecht
5 Maarten Huug Bode Nieuwerkerk
6 Mark Vermeulen Moordrecht
7 Wilko Van den Akker Zevenhuizen
8 Margreet Bos Nieuwerkerk
9 Chiel Van der Kooij Zevenhuizen
10 Ciska Dijkema-Bonnet Moerkapelle
11 Diederich Cornelisse Nieuwerkerk
12 Gert Will Moordrecht
13 Tinet De Jonge Zevenhuizen
14 Rita Oudijk Moordrecht
15 Stefan Van Uffelen Moerkapelle
16 Wim Janse Nieuwerkerk
17 Edwin Van Koeverden Moordrecht
18 Marianne IJzerman Zevenhuizen
19 Kees Bukman Moerkapelle
20 Peter Lamers Nieuwerkerk
21 Jaap Breugem Zevenhuizen
22 Paulus Steenkamp Moordrecht
23 Dick Van der Poort Zevenhuizen
24 Wybe Zijlstra Nieuwerkerk
25 Jan Verbeek Nieuwerkerk

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.