Omwonenden ontdekken flinke brand en starten blussen

De schrik zit er nog goed in bij enkele buurtbewoners van de Schijf en Bronsmos in Nieuwerkerk aan den IJssel. Daar moest de brandweer van Nieuwerkerk aan den IJssel zondagavond 2 januari in actie komen in verband met een buitenbrand.

Omwonenden zagen aan het begin van de zondagavond een beginnende brand in een haag in een tuin snel uitbreiden en begonnen in allerijl deze te blussen met een tuinslang. Het snel oplaaiende vuur vormde een serieuze dreiging voor 2 aanliggende schuren maar kon gelukkig tijdig door de brandweer worden gedoofd welke assistentie kreeg van de brandweer-eenheid uit Capelle aan den IJssel. Bij het incident raakte niemand gewond, wel moest 1 persoon zich laten nakijken in de ambulance i.v.m. ingeademde rook. De schade aan de tuinen is aanzienlijk. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

(foto’s: Brandweer/Manuela VT).

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.