Werkzaamheden Groenendijk

Op maandag 10 januari start Heijmans Infra B.V. met de reconstructie van de Groenendijk in Nieuwerkerk aan den IJssel. Dit gebeurt in opdracht van de gemeente Zuidplas. Als alles volgens plan loopt, dan is het werk eind mei 2022 gereed.

Projectgebied

Het gaat om het deel vanaf de 30 km/uur-grens ter hoogte van Ver-Hitland (Groenendijk 229) tot aan de kruising met de ’s-Gravenweg en Kortenoord. Het andere deel van de Groenendijk, vanaf Ver-Hitland tot aan Capelle aan den IJssel, wordt in een later stadium opgeknapt.

Werkzaamheden

Om de verkeersveiligheid te verbeteren, krijgt de Groenendijk een nieuwe laag asfalt en komt de weg weer op de juiste hoogte te liggen. Daarnaast worden er buiten de bebouwing drempels geplaatst om de snelheid van weggebruikers te remmen. Ook maakt de aannemer aan beide zijden van de weg een fietssuggestiestrook.

Bereikbaarheid

Tijdens de uitvoering van het werk is de Groenendijk afgesloten voor doorgaand verkeer, dat ter plaatse wordt omgeleid. Alle woningen en ondernemingen blijven te voet altijd bereikbaar.

Heeft u een vraag over dit project? Neem dan gerust contact op met de heer R. Euser, projectleider bij de gemeente Zuidplas, via (0180) 330 300.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.