Kerstbomen-inzameling 2022:  ‘Kerstboom eruit, bos erin’-actie in Moordrecht én Nieuwerkerk aan den IJssel 

Het inleveren van kerstbomen kan ook nu weer zorgen voor een extra zakcentje. Bomen kunnen op enkele locaties binnen Zuidplas op woensdagmiddag 5 januari worden ingeleverd, waarna er per boom € 0,50 wordt uitbetaald. Daarnaast introduceert de gemeente Zuidplas het kerstbomenbos in Nieuwerkerk aan den IJssel. Het afgelopen jaar was de eerste editie van ‘kerstboom eruit, bos erin’-actie in Moordrecht. Inwoners konden daar de kerstboom mét kluit inleveren, waarna deze werden geplant en onderhouden in het kerstbomenbos in Moordrecht. Begin december konden deze inwoners de kerstbomen weer ophalen

Kerstbomenbos

Alle ‘gezonde’ kerstbomen mét kluit worden niet versnipperd, maar geplant achter de begraafplaats aan de Middelweg in Moordrecht of aan de achterzijde van begraafplaats Essenhof in Nieuwerkerk aan den IJssel. Daarmee bouwt men aan een bos én een groener Zuidplas. De medewerkers van de Zorgboerderij de Bovenstee uit Moordrecht en de medewerkers het arbeidstrainingscentrum van de Wilg uit Nieuwerkerk aan den IJssel onderhouden de bomen. De andere bomen gaan, net als voorgaande jaren, in de versnipperaar.

De gemeente Zuidplas trok vorig jaar na een storm van kritiek in allerijl het plan in waarbij er in plaats van het uitbetalen er loten zouden worden uitgereikt aan de verzamelaars. Deze aangepaste manier van het inzamelen van kerstbomen in de gemeente Zuidplas viel niet bij iedere Nieuwerkerker in de smaak bleek al snel uit de vele reacties die verschenen op onze facebookpagina ‘Je bent Nieuwerkerker als‘. Wel werd het aantal inleverpunten verminderd. Ook dit jaar zal er geen inleverpunt in de Mossenbuurt zijn. Verzamelaars zullen hierdoor met hun buit moet lopen naar het Raadhuisplein.

Inleverlocaties

Parkeerplaats Schelde nabij fietstunnel van 14.00 tot 16.00 uur • 

Parkeerplaats WC Dorresteijn nabij glascontainers van 12.00 tot 13.45 uur • 

Parkeerplaats Raadhuisplein (gedeeltelijk) van 14.00 tot 16.00 uu

Kerstboom eruit, bos erin’-actie Esse in Nieuwerkerk

Colorado/Litani op parkeerplaats van 12.00 tot 13.45 uur

De kerstbomen met kluit kunnen hier afgegeven worden, voor deze bomen wordt een apart vak gemaakt. Bij dit vak staat een bus waar inwoners hun gegevens (naam, e mailadres en telefoonnummer) op een briefje hierin kunnen gooien. Medewerkers van de gemeente nemen dan voor verdere actie contact op. 

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.