Dit zijn de populairste Top 2000-nummers van Zuidplas

De laatste dagen van het jaar staan in het teken van diverse hitlijsten, zo ook weer de bekende Top 2000. De ‘Lijst der lijsten´ op radio 2 is een jarenlange traditie waarbij de populairste nummers de revue passeren. De Website van de Top 2000 laat zien welke nummers er gekozen zijn en welke kan rekenen op de meeste stemmers.

Het overzicht, gekozen door inwoners uit Zuidplas:

10) Pearl Jam – Black

9) Pink Floyd – Wish You Were Here

8)  Queen – Love Of My Life

7)  Billy Joel – Piano Man

6)  Led Zeppelin – Stairway To Heaven

5)  Eagles – Hotel California

4)  Golden Earring – Radar Love (Albumversie)

3)  Procol Harum – A Whiter Shade Of Pale (Albumversie)

2)  Queen – Bohemian Rhapsody

1)  Danny Vera – Roller Coaster

Historie
De Top 2000 is begonnen in 1999 en dit jaar wordt de 23e editie uitgezonden. In totaal hebben 4636 nummers in de lijst gestaan, waarvan 591 songs elk jaar vertegenwoordigd zijn. Bohemian Rhapsody van Queen staat dit jaar voor de achttiende keer op de eerste plaats. Andere lijstaanvoerders waren Roller Coaster van Danny Vera (2020), Imagine van John Lennon (2015), Hotel California van Eagles (2014 & 2010) en Avond van Boudewijn de Groot (2005).

Uitzending Top 2000
De NPO Radio 2 Top 2000 is één van de grootste radio- en muziekevenementen van Nederland waar jaarlijks circa 10 miljoen mensen naar kijken en luisteren. De lijst met 2000 nummers wordt elk jaar samengesteld door het publiek en is te horen vanaf eerste kerstdag 00.00 uur tot en met oudejaarsavond op NPO Radio 2. De NTR verzorgt de televisie-uitzendingen Top 2000 Quiz, Top 2000 – The Untold Stories en Top 2000 a gogo op NPO 3. De uitzending van de Top 2000 vanuit het Top 2000 Café in Beeld en Geluid in Hilversum is ook 24 uur per dag te volgen via nporadio2.nl, NPO 1 extra en ’s nachts op NPO 3. 

De uitzending van de lijst begint dit jaar is te horen op Radio 2. Traditiegetrouw zal de nummer 1 op oudejaarsdag vlak voor de jaarwisseling te horen zijn.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.