GGD Hollands Midden opent nieuwe testlocatie in Nieuwerkerk aan den IJssel

Voor het af laten nemen van een corona test kunnen inwoners van Zuidplas en omgeving vanaf dinsdag 4 januari terecht binnen de gemeente. De GGD Hollands Midden opent vanaf deze dag een nieuwe testlocatie in Nieuwerkerk aan den IJssel.

In het leegstaande kantoorpand aan de ´S-Gravenweg/Kerklaan zal er 7 dagen in de week getest kunnen worden van 09:00-15:00 uur. Met deze nieuwe testlocatie kan de GGD Hollands Midden 6500 testen per dag in de regio afnemen. 

Om te voldoen aan de grote vraag naar corona testen schaalt de GGD Hollands Midden verder op.  Tot nu toe moeten inwoners uit de gemeente Zuidplas een eind reizen om getest te worden. Dit komt mede omdat de teststraat bij de Kralingse Zoom in verband met een personeelstekort tijdelijk gesloten is. De dichtstbijzijnde locatie is tot nu toe Gouda. Eerder dit jaar vroeg de GGD Hollands Midden aan de gemeente Zuidplas een vaccinatie locatie te openen voor het inenten van inwoners. Sporthal de Kleine Vink werd toen tijdelijk ingericht als priklocatie. Of er binnen de Zuidplas grenzen wederom een vaccinatie locatie wordt geopend is nog niet bekend. 

Bekend is wel dat Sporthal Schenkel in. Capelle aan den IJssel  vanaf januari opnieuw gebruikt zal worden als priklocatie.De testlocatie aan de ´S-Gravenweg 252 in Nieuwerkerk aan den IJssel  kan alleen worden bezocht op afspraak. Die afspraak maak je via www.coronatest.nl of 0800-1202. Voor nu is het de verwachting dat de locatie zes maanden operationeel is. Mocht het nodig zijn, dan wordt deze periode verlengd.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

=

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.