GGD Hollands Midden: Voor eind dit jaar testlocatie in de gemeente Zuidplas

Voor het af laten nemen van een corona test kunnen inwoners van Zuidplas voor het einde van het jaar terecht binnen de gemeente. Dit laat de GGD Hollands Midden weten.

Om te voldoen aan de grote vraag naar corona testen schaalt de GGD Hollands Midden verder op.  Tot nu toe moeten inwoners uit de gemeente Zuidplas een eind reizen om getest te worden. Dit komt mede omdat de teststraat bij de Kralingse Zoom in verband met een personeelstekort tijdelijk gesloten is. De dichtstbijzijnde locatie is tot nu toe Gouda. Waar de testlocatie binnen de gemeente zal komen is nog niet bekend. Eerder dit jaar vroeg de GGD Hollands Midden aan de gemeente Zuidplas een vaccinatie locatie te openen voor het inenten van inwoners. Sporthal de Kleine Vink werd toen tijdelijk ingericht als priklocatie.

Op dit moment heeft 85% van de 12-plussers uit de regio een eerste prik gehad. En 83% van de 12-plussers is volledig gevaccineerd. Vorige week werden er 411 inwoners uit Zuidplas positief getest op het coronavirus.

.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.