ChristenUnie/SGP: Wij hebben een sterke kandidatenlijst: ervaren en nieuw (uit alle dorpen), met verschillende inhoudelijke expertises

Al eerder is bekend gemaakt dat wethouder Jan Willem Schuurman (37, Nieuwerkerk aan den IJssel) bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart wederom de lijstrekker is namens ChristenUnie/SGP in Zuidplas. De nummer 2 op de kandidatenlijst is huidig fractievoorzitter Cock van der Spek (54, Moerkapelle). Na de ledenvergadering van de gezamenlijke partijen is ook de rest van de kandidatenlijst bekend gemaakt.


Andere kandidaten
De overige kandidaten op de lijst zijn een mix van ervaring en verjonging. Op nummer 3 staat het zeer ervaren raadslid Peter Molenaar (59, Moerkapelle) die behalve specialist ruimtelijke ordening momenteel plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad is. De nummer vier is Johan Snoei (37) Nieuwerkerk aan den IJssel). Hij heeft zich in de raad de afgelopen jaren onder andere ingezet voor mensen met een afstand tot de afstandsmarkt en een nette en groene openbare ruimte. Financieel expert Ard Bakker (51, Zevenhuizen) staat op plek 5 op de lijst. Het jonge raadslid Willem-Jan Verdoes (24, Moerkapelle) heeft zich als raadslid afgelopen jaren beziggehouden met de energietransitie, het klimaatbeleid en meer woningaanbod voor jongeren en ouderen in de gemeente. Op plek 7 staat Rina Schuil-Stoorvogel (36, Nieuwerkerk aan den IJssel). Zij is een nieuw gezicht op de kandidatenlijst die in het dagelijks leven het Rotterdams gemeentebestuur adviseert over het sociaal domein. Hovenier Erik van der Knijff (34, Moordrecht) maakt de eerste 8 compleet.

Afscheid
Al eerder in de afgelopen periode namen we afscheid van Aart Slobbe. De oud-nestor heeft jarenlang de publieke zaak mogen dienen. Op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 keert Dagmar Ambachtsheer niet meer terug. Zij stond bekend om haar kennis en kunde binnen het sociaal domein. Zij zal binnen de fractie zeker
worden gemist, maar er is alle begrip voor de omstandigheden. Een opgroeiend gezin en andere verantwoordelijkheden zijn de reden van het besluit om niet terug te keren op de kandidatenlijst. Dagmar Ambachtsheer: “Ik heb me de afgelopen tijd met veel liefde ingezet voor het sociaal domein. Het raadswerk zelf heeft me veel gebracht en in alle eerlijkheid ook gekost. Ik wens ieder raadslid toe dat door de samenleving gezien wordt wat het belang is, maar ook wat het vraagt om een volksvertegenwoordiger te zijn. Een dankbare en een pittige plek om in te nemen.”


Lijstrekker Schuurman heeft er zin in: “Met veel energie en enthousiasme ga ik de campagnetijd in! We hebben een zeer bevlogen en betrokken team met veel kwaliteit, ik heb het volste vertrouwen in de kandidaten die op de lijst staan.”

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.