Zuidplas-Sport: Grote zege van Nieuwerkerk op Unitas (23-13)

CKV Nieuwerkerk heeft in haar eerste thuiswedstrijd in de zaalcompetitie op zeer overtuigende wijze afgerekend met Unitas. Een fantastische wedstrijdinstelling en een zeer sterke defensie legden de basis voor dit succes. Dit keer liet Nieuwerkerk zich niet afbluffen door het energieke spel van de Oranje opponent uit Harderwijk. Vanaf het begin werd er op intelligente wijze zeer goede druk gelegd op de aanvallers van Unitas. Kort voor rust had Nieuwerkerk een 7-3 voorsprong te pakken. Daar ging de ploeg niet goed mee om, want de kleedkamers werden opgezocht met een 8-8 ruststand. In de tweede helft ging Nieuwerkerk nog beter verdedigen en was topscoorder Jop Brouwer on fire! Via 12-8 liep Nieuwerkerk uit naar 17-9 (9-1 het eerste kwartier na rust). Een zeer geconcentreerd en fel spelend Nieuwerkerk wist zo uiteindelijk met 23-13 te winnen en zet daarmee de toon voor hopelijk de rest van dit zaalseizoen.

Wedstrijd terug te zien via: Nieuwerkerk 1 – Unitas/Perspectief 1 – YouTube 

Wederom een gekke week voor de spelers van coaches Simons en Van Essen. Het nieuws op vrijdag was natuurlijk weer niet positief voor de korfballers. Zaterdag mocht er nog gewoon gespeeld worden en het siert beide teams dat ze werkelijk alles gaven. Er mocht helaas geen publiek aanwezig zijn. Wel namen de reserves van Nieuwerkerk 2 en Unitas 2 samen met enkele functionarissen plaats op de tribune. Zij zorgden met elkaar toch nog voor een aardig sfeertje in sporthal de Kleine Vink. De spanning stond er op! Unitas is de grote concurrent op het veld en staat daar op de 1e plek. Unitas won twee maanden geleden zeer verdiend met 17-15 van Nieuwerkerk. Nieuwerkerk was uit op revanche tegen de ongeslagen ploeg uit Harderwijk.

En dat was te merken! De spelers van Nieuwerkerk waren vanaf het begin gelijk spot on! Dit keer niet onder de indruk van het energieke spel van bijvoorbeeld een Noa Bijsterbosch of Daan Reijgersberg. In de zaal wint kwaliteit het van energie en dat bleek zaterdag. Hoewel Nieuwerkerk haar kwaliteit dit keer combineerde met heel veel energie. Mike van Boven opende het bal. Onder zware druk van Collée schoot hij vanaf de achterlijn knap binnen. Het was direct zijn laatste goal: wat stond Collée fantastisch te verdedigen. Een paar minuten later was het 3-1. Laura v.d. Linden vanaf de stip voor de 1-1 en daarna twee goals van Miriam Swart. Zij gaf het perfecte signaal af. Ze liet zich niet opzij zetten in een persoonlijk duel met Daan Reijgersberg. Sterker nog, Swart kwam als winnaar uit het duel en schoot daarna de 2-1 binnen. De 3-1 was een fraaie doorloper.

Het was een zeer intense wedstrijd. Wel was het zaterdag te merken dat Unitas bij de mannen een echter topscoorder mist. De kwalitatief zeer sterke dames lagen ook  aan banden bij Nieuwerkerk. De dames van Nieuwerkerk verdienen een groot compliment hoe zij met veel concentratie stonden te verdedigen. Cathy van Horik speelde bijvoorbeeld een zeer sterke en nuttige partij. Na een kwartier was de stand 6-3. Weinig goals. Voor Nieuwerkerk scoorden Dani Hoogendoorn, Babette Blok en Jop Brouwer.

Blok zou de korf voor de rust nog twee keer vinden. Zij was lekker op dreef! Zo wist ze ook de 7-3 te scoren in de 18e minuut. Zeven minuten voor rust een voorsprong van vier punten voor Nieuwerkerk. Met zijn 2e goal schoot Bijsterbosch Unitas naar 7-4 en met haar eerste was het vervolgens Ineke de Boer voor 7-5. Maar daar was weer Babette Blok: 8-5. De laatste vier minuten van de eerste helft waren de minste minuten van Nieuwerkerk. Veel onnodig balverlies en te veel ongeduld. Het zorgde ervoor dat Unitas terug kon komen. Eerst een schot van Lara Kreikamp (haar enige goal) voor 8-6. Laura v.d Linden met een heerlijk blok op Ineke de Boer, maar Nieuwerkerk profiteerde niet. Een prachtige goal van Mark Kreikamp (zijn enige) en een schot van Jolien Landman (ook haar enige) zette Unitas weer naar Nieuwerkerk. 8-8 werd de ruststand. Vlak voor rust bracht Unitas Thomas Hoekstra in de ploeg voor Daan Reijgersberg.

Het beloofde een zeer spannende tweede helft te worden. Beide ploegen gaven elkaar immers weinig cadeau. Het liep heel anders. Nieuwerkerk ging nog beter verdedigen en leverde nog meer energie. Wederom opende V.d. Linden de score vanaf de strafworpstip. Vanaf de 5e minuut drie goals in drie minuten. Een vrije bal van Blok, een schot van Jop Brouwer en een schot van Cathy van Horik. 12-8 na 8 minuten en Nieuwerkerk bracht toen Gerhard Gouderjaan voor Niels Stuurstraat (hij stond op 0 goals).

Invaller Thomas Hoekstra wist in de 9e minuut dan eindelijk de eerste Unitas goal van de tweede helft te maken. Deze 12-9 werd snel beantwoord door doelpunten van Dani Hoogendoorn en Jop Brouwer. Brouwer had momentum, want in de 10e minuut schoot hij van dichtbij alweer zijn derde van de tweede helft binnen en tekende zo voor 15-9. Unitas was volkomen overdonderd door deze fantastische start van Nieuwerkerk. De ploeg stond er bij en keer er naar. Coach Marc Houtman greep in met een Time Out.

Kort na de Time Out schoot invaller Gouderjaan Nieuwerkerk op 16-9. Met nog een klein kwartier te gaan leek de wedstrijd al wel beslist. Het was een fase waarin Daan Reijgersberg veel vervelende overtredingen maakte. Het zeer sterke scheidsrechterskoppel Keijzer/Klingenberg moest meerdere keren ingrijpen. Net als de rest van hun optreden deden ze dit ook goed.

Nieuwerkerk bracht Niels Stuurstraat weer terug in de ploeg. De rust had hem goed gedaan, want hij schoot direct de 17-9 binnen. Heerlijk! Eerste kwartier na rust: 9-1 run Nieuwerkerk. Time Out voor Nieuwerkerk. Unitas bracht Sabine Verhoef in het veld voor de laatste tien minuten (zij werd uiteindelijk topscoorster) en zag Ineke de Boer kort na de Time out vanaf de stip de 17-10 maken. Vervolgens een portie wilskracht bij Jop Brouwer, hij dook naar de bal en pakte deze op onmogelijke wijze. Opstaan, omdraaien en schieten. Goal! 18-10 en zijn vijfde.

De laatste tien minuten was genieten voor het Nieuwerkerkse kijkerspubliek. De concentratie in de verdediging bleef hoog, waardoor Unitas tot weinig goals kwam. Niels Stuurstraat schoot 19-10 binnen. Daarna even een sterke fase van Unitas met drie goals op rij van Renee Havenaar en tweemaal invalster Verhoef. 19-13. Nog vijf minuten. Ging Unitas voor een slotakkoord.

Daar stak Nieuwerkerk een stokje voor. De laatste vijf minuten geen goals meer voor Unitas en wel nog vier voor Nieuwerkerk. Strafworpen van Hoogendoorn, Blok en Swart. Tussendoor een smash-blok van Laura v.d. Linden op De Boer. Het slotakkoord was voor topscoorder Brouwer. Collée legde een vrije bal af en Brouwer drukte af. 23-13! Tien punten verschil! Indrukwekkende uitslag.

4 uit 2. Volgende week Wageningen om 16.00u. Of geen korfbal volgende week? We gaan het zien. Dit keer was het genieten in ieder geval!

Doelpunten Nieuwerkerk: Jop Brouwer 6, Babette Blok 5, Dani Hoogendoorn 3, Miriam Swart 3, Niels Stuurstraat 2, Laura v.d. Linden 2, Cathy van Horik 1 en Gerhard Gouderjaan 1

Doelpunten Unitas: Noa Bijsterbosch 2, Ineke de Boer 2, Sabine Verhoef 2, Mark Kreikamp 1, Jolien Landman 1, Daan Reijgersberg 1, Mike van Boven 1, Renee Havenaar 1, Lara Kreikamp 1 en Thomas Hoekstra 1

verslag: CKV Nieuwerkerk

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.