Nieuwerkerkse Pepernoten en Kruidnoten test

Voor al weer de derde keer organiseerde de Zonnebloem weer de ultieme Nieuwerkerkse Pepernoten en Kruidnoten Test.

In de goedgevulde recreatiezaal van Diantus troffen de testers elkaar onder het genot van een kopje koffie. Iedereen werd aan een tafel gezet met voldoende ruimte van elkaar om de test veilig uit te kunnen voeren. 

De voorzitter, Alex Wijnhold en ons nieuwe bestuurslid activiteiten Hetty Bruins hadden bij een vijftal winkels in Nieuwerkerk aan den IJssel pepernoten en kruidnoten gehaald om deze door de deelnemers van de Zonnebloem te laten testen. De winkels die deze lekkernijen gul, gratis ter beschikking stelden waren de bakkers Klootwijk en Ammerlaan, alsmede de supermarkten Plus, Albert Heijn en Jumbo. 

Nadat iedereen zat, met voor zich een kopje koffie of thee, deelden twee vrijwilligers de pepernoten en kruidnoten uit. Zij deden dat per winkel, zodat er vijf ronden van uitdelen en proeven waren. Vervolgens gaven de deelnemers per tafel na iedere ronde op wat zij van de pepernoot en kruidnoot vonden. Let wel, de meeste testers zijn doorgewinterde Pepernoten en Kruidnoten eters. Zij weten precies hoe deze winterse lekkernijen horen te smaken. Inmiddels hebben onze testers ook wel enige ervaring hierin. 

Na iedere uitdeelronde verzamelde we de scores per tafel voor de geteste pepernoot en kruidnoot. Het was een dorstig klusje, dus tussendoor schonken we nog even koffie, dan wel thee bij.

Na vijf ronden was er een winnaar voor de pepernoten en een winnaar voor de kruidnoten. De eerlijkheid gebied te zeggen dat de uitkomst van de test uitwees dat smaken verschilden. Ook dat het eindcijfer voor iedereen echt dicht bij elkaar lag. De conclusie is ook dit jaar weer dat Sinterklaas in Nieuwerkerk aan den IJssel geen slechte pepernoten en/of kruidnoten koopt bij de vijf deelnemende partijen. 

Aan het eind van de test werden de winnaars van deze test bekendgemaakt. Voor de pepernoot kwam Jumbo uit op het hoogste aantal punten en voor de Kruidnoot kwam Bakker Ammerlaan als topper uit de test. 

Na deze wederom zeer geslaagde test deelde de vrijwilligers nog wat van de lekkernijen uit aan de deelnemers die nog wel wat lusten. Ook kwam hier en daar een plastic zakje te voorschijn om nog wat extra voor thuis mee te nemen.  

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.