Zonnebloem bezoek aan Avifauna

De deelnemers en vrijwilligers van de Zonnebloem genoten woensdag 29 september van een feestelijke dag in Avifauna. Het 41 jarige jubileum werd op deze manier gevierd met vrijwilligers en deelnemers.

Vorig jaar stond een boottocht over de Linge in de planning voor het 40 jarige jubileum, maar dat kon niet doorgaan vanwege de maatregelen. Dit jaar bleek er geen geschikte boot te zijn, waarna werd besloten naar Avifauna te gaan.

Een goede voorbereiding is het halve werk zeggen we altijd. Dit keer hadden de voorzitter Alex, penningmeester Peter met onze nieuwe (kandidaat) activiteiten bestuurslid Hetty de activiteit voorbereid. Dat ging best wel soepel.

 Veel tijd was men kwijt voor het puzzelen wie waar opstapt (Meander of Dianthus). En ook hoe de  gasten die wat verderop woonden daar kwamen en na afloop weer thuis gebracht werden. Ook was er een verpleegkundige bereid gevonden om met het uitje mee te gaan, zodat we op alle eventualiteiten waren voorbereid.

Nadat ook de vraag was beantwoord of er rolstoelen in het park aanwezig zijn (antwoord: ja) was het plaatje wel compleet. En daarna kon men alleen de dag afwachten en hopen op mooi weer.

Tijdens het wegrijden uit Nieuwerkerk aan den IJssel zag het weer met forse regenbuien er somber uit. Buienradar gaf wel droog weer aan in Alphen aan den Rijn, maar kon men Buienradar wel vertrouwen?

Om 10.30 uur arriveerde men in Avifauna en kond de bus worden uitladen. Rollators en rolstoelen bij de juiste deelnemer afgeven en redelijk snel kon men het park in. Vrijwilligers hielpen mensen en enkele deelnemers in rolstoelen werden door een vrijwilliger voortgeduwd. Het weer? Beetje somber, maar uiteindelijk was het droog en scheen later zelfs de zon even

Om 12.00 uur verzamelde de groep bij de Struisvogelzaal van het restaurant in het midden van het park. Iedereen kreeg een plaats aan mooie grote ronde tafels. Per tafel zaten er zes deelnemers. Voor iedereen was er een lekker welkomstdrankje. Koffie, thee melk en jus d’orange werd geschonken en een overvloedige lunch werd in etagères uitgeserveerd. 

Na een uurtje dacht men klaar te zijn, maar toen kwam er een tweede ronde met etagères met nog meer lekkernijen. De gasten kregen het allemaal niet op. “Zonde hoor”, zo zeiden de meeste gasten. Maar ze zaten allemaal echt vol. “Als ik dat wist had ik wel een doosje meegenomen om nog wat mee naar huis te nemen” zei één van de deelnemers.  

Voor een deelnemer met veel allergieën kreeg apart uitgeserveerd. 

Na de lunch liep men  rond 14:00 uur toch redelijk voldaan het park weer in. Een aantal gasten nam nog een deel van de vogelshow mee. Een aantal gasten gingen toch redelijk moe en voldaan nog even in het zonnetje zitten. “Alsof je op vakantie bent in het buitenland” begon iemand. “Tsja, dat zit er voor mij niet meer in, maar in de tropenkas leek het inderdaad wel alsof ik in de jungle was” antwoordde een ander. 

Eén deelnemer vertelde haar vrijwilliger dat ze zo had genoten van het voeren van de papegaaien. Zij zij ook: “Veel van die vogels heb ik tijdens mijn vakantie in Afrika vroeger ook gezien. Zo leuk om hier te zijn!”

Om 15.30 uur was het weer tijd om terug te gaan naar Nieuwerkerk aan den IJssel. Sommige deelnemers waren totaal afgedraaid. “Ik moet hier drie dagen van bijkomen” en “Ik ga zo direct naar bed, ik ben kapot, maar wat heb ik genoten” zo zeiden enkele deelnemers op de terugweg. Onderweg had men nog een file, maar uiteindelijk kwam ieder zonder problemen weer thuis, waar het net weer begon te regenen. Van thuisblijvers hoorde men dat het slecht weer was geweest. Nou, daar hadden de gasten geen last van gehad.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.