Zuidplas-Sport: CKC-Nieuwerkerk laat zich afbluffen in Harderwijk

CKV Nieuwerkerk 1 is gezakt voor haar eerste testcase in het seizoen 21/22. Tegen een fel spelend Unitas kwam Nieuwerkerk geen seconde in haar eigen goede spel van de afgelopen weken. Unitas streed met volle overgave voor elke bal en Nieuwerkerk stond er bij en keek er naar. Na een ruststand van 9-6 in het voordeel van Unitas leek Nieuwerkerk op 10-10 terug te zijn in de wedstrijd. Een paar minuten was het helaas alweer 13-10 op het prachtige complex in Harderwijk. Dat was de beslissing. In de slotfase kon Nieuwerkerk de schade nog enigszins beperken via twee goals van Babette Blok. Van 17-13 werd het nog 17-15. De nederlaag was verdiend.

Nieuwerkerk moest het zaterdag doen zonder hoofdcoach Leon Simons. Hij was in Tsjechie met Oranje -19 op het EK. Precies dit weekend speelde Nieuwerkerk tegen de sterkste tegenstander in de poule. Of de spelers Leon misten, moeten ze zelf maar aangeven. Feit is dat Nieuwerkerk vanaf minuut 1 achter de feiten aanliep en veel minder fel was dan haar Harderwijkse opponent.

Unitas speelde alsof hun leven er van afhing en dat valt te prijzen natuurlijk. De spelers en de coach zochten het randje op. Helaas was de reactie van Nieuwerkerk tam. De ploeg dacht te lang dat het wel goed zou komen. Voor het eerst in 24 maanden had Nieuwerkerk op het veld te maken met serieuze tegenstand.

Het had best goed kunnen komen als Nieuwerkerk haar eigen spel had gespeeld. De ploeg ging in de aanval helaas dingen doen die we nog niet eerder hadden gezien dit seizoen. Snel werd het 1-1 duel opgezocht en ook de minder goede kansen werden wel genomen. Het was allemaal te gehaast. Verdienste van Unitas. Waarschijnlijk wel. Maar onze ploeg moet inmiddels echt beter kunnen en vertrouwen op eigen kwaliteiten. Het aantal plaatsfouten was helaas ook enorm.

Bij rust was de 9-6 achterstand dan ook verdiend. Direct na rust viel de 9-7 en na de 10-7 van Unitas ging Nieuwerkerk op jacht naar de aansluiting. Dit was de enige fase waarin Nieuwerkerk de betere was. Het werd dan ook 10-10. Er op en er over?

Ja maar helaas niet voor Nieuwerkerk. Unitas herstelde naar 13-10. Bij Nieuwerkerk waren Stuurstraat en Collee helaas niet op schot. Ze mochten wel blijven staan en blijven schieten. Zonder succes. In de slotfase besliste Unitas de wedstrijd. De ploeg bleef knokken voor elke bal en pakte ook nog een gele kaart na een typerende overtreding. Met het oog op het onderling resultaat waren de twee laatste goals van Babette Blok belangrijk. Verder was de 17-15 nederlaag zuur maar absoluut verdiend.

Met beide benen op de grond. Wennen aan tegenstand! Want dit is wat je in de zaal straks elke week kan verwachten. Volgende week uit naar BEP!

Doelpunten Nieuwerkerk: Babette Blok 4, Dani Hoogendoorn 2, Jop Brouwer 2, Nikita Ephraim 2, Niels Stuurstraat 2, Laura v.d. Linden 1, Mats Rodenburg 1 en Koen Collee 1.

Verslag: CKV Nieuwerkerk

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.