Een leuk pakket om de lockdown mee door te komen, zeker nu de avondklok ook is ingesteld

Deze week bezorgden onze vrijwilligers bij al de deelnemers van de Zonnebloem een pakket dat men een (s)lockdownpakket noemen. Er zit een flesje advocaat in, met nootjes, worstjes en kaas. De kaas- en wijnspecialist De Alexanderhoeve in de Reigerhof heeft er een mooi doosje omheen gedaan.

Bij elkaar was het een hele stapel die bezorgd moesten worden. Zeker 80 pakketjes stonden er klaar. Bij het afgeven van de pakketjes bleek hoezeer onze gasten dit waardeerden. Ze zitten vaak thuis, zonder veel aanloop en met het (natuurlijk onterechte) gevoel een beetje vergeten te zijn. De vrijwilligers horen van noodzakelijke operaties en behandelingen bij de deelnemers die, vanwege de corona, zijn uitgesteld, vaak al voor de tweede keer. Natuurlijk praten ze daar dan over. Ook de recente rellen die op onze deelnemers op televisie zien vinden ze zeer verontrustend.

Vrijwilligers die signalen opvangen dat gasten het heel moeilijk hebben met deze periode en alle beperkingen geven dit door aan het Zonnebloem bestuur. Zo brengen zij deze signalen dan over aan de mensen van stichting Welzijn Nieuwerkerk aan den IJssel, zodat die hierop actie kunnen ondernemen.

Ook ideeën om de gasten van de Zonnebloem in Nieuwerkerk aan den IJssel te ondersteunen? Neem dan contact op met ons op via: zonnebloem.nieuwerkerkadijssel@gmail.com

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:

www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.