kerstactie Welzijn Zuidplas, ‘Achter elke boom zit een verhaal’

Binnen twee uur nadat via diverse lokale media kanalen eind november aandacht werd gegeven aan de actie ‘Breng samen wat licht in de straat in de donkere maanden’ waren alle 30 kerstbomen die beschikbaar waren voor deze kerstactie vergeven. De actie zorgt ervoor dat sinds deze week 30 straten in de gemeente Zuidplas sfeervol zijn verrijkt met een mooie dennenboom en mag nu al succesvol genoemd worden.

En nog belangrijker dan de boom zelf is het samenbrengen van bewoners in deze straten, verteld Ruth Derksen van Welzijn Zuidplas enthousiast. ”Door het plaatsen van een boom in de straat zie je dat er een prachtige gezamenlijkheid ontstaat waarbij buurtbewoners, jong en oud de boom versieren en beheren”. En om de bomen te versieren heeft Welzijn Zuidplas gezorgd dat er voldoende kerstbalkaarten en andere knutselversiersels aanwezig waren.

E e n van de versierde bomen is te vinden aan de Prins Alexanderlaan in Nieuwerkerk aan den IJssel. Midden in de groenstrook pronkt de groene den, bont versierd met diverse knutsels en sierlijk verlicht. De bewoners van het huizenblok hebben gezamenlijk gezorgd dat de boom er nu zo bij staat. ‘Sinds het begin van de corona tijd weet ik dat ik ernstig ziek ben en zijn wij min of meer aan huis verbonden’ verteld Corinne, bewoonster uit de straat. ‘De buren staan altijd klaar voor ons of bieden een luisterend oor. Daar ben ik dankbaar voor dus met deze reden heb ik bij WelzijnZuidplas een boom aangevraagd’. Komende dagen hangen de buurtbewoners nog speciale wensen in de boom die zij eerder in de brievenbus hebben gekregen.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.