Zonnebloem komt met alternatief Nieuwerkerkse Pepernoten en Kruidnotentest

Er komt een mooi alternatief voor de jaarlijks traditionele Nieuwerkerkse Pepernoten en Kruidnotentest. De test, georganiseerd door de Zonnebloem, kan dit jaar geen doorgang vinden i.v.m. de coronamaatregelen.

Bakker Ammerlaan dacht mee om in de geest van deze activiteit iets te doen. De bakker levert pepernoten en kruidnoten die de vrijwilligers van de Zonnebloem bij de deelnemers zal gaan bezorgen. Deze deelnemers zijn mensen van 18 jaar en ouder met een lichamelijk gebrek. Deze handicap zorgt er vaak voor dat zij niet ten volle kunnen deelnemen aan dagelijkse activiteiten. Om te voorkomen dat zij hierdoor in een isolement geraken bezoeken de vrijwilligers hen, bellen ze op of onderneemt men activiteiten. “Wij weten dat onze deelnemers liever de lekkernijen aan een echte test zouden willen onderwerpen tijden een proeverij waar alle deelnemers bijeenkomen. Een bijeenkomst waarbij vrolijk geproefd wordt welke pepernoot en kruidnoot in Nieuwerkerk zich dit jaar als de lekkerste kan worden bekroond.Uiteraard onder het genot van koffie, thee of chocolademelk. Dat gaat nu niet door. Maar de uitkomst van de voorgaande testen leerde dat de testende deelnemers van de Zonnebloem in Nieuwerkerk aan den IJssel alle noten wel als goed tot zeer goed testten!”. Hopelijk kan er volgend jaar weer vanouds getest worden.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.