Sint komt weer aan de wal in het Oude Dorp, Nieuwerkerk aan den IJssel

Net als bij het feestelijke onthaal van vorig jaar mag de Goedheiligman op zaterdag 25 november weer gewoon een voet aan de wal zetten vanaf een boot. Vanaf 12:00 uur zal Sinterklaas onderweg zijn naar het Oude Dorp van Nieuwerkerk aan den IJssel vanaf de IJssel via de Ringvaart.

De verwachting is dat Sinterklaas rond 12:30 uur met zijn gehele gevolg arriveert en door burgemeester Weber en kinderburgemeester Saar Hoogendoorn worden ontvangen bij de Gele Brug in het Oude Dorp. Voordat Sinterklaas arriveert zal eerst Rend dance een optreden verzorgen van 12:00 uur tot 12:30.

Nadat Sint de kinderen gedag gezegd heeft in het Oude Dorp vertrekt hij in een auto naar winkelcentrum Dorrestein. Dit doet de Sint via opvang de Oase, waar hij ook de Oekraïense kinderen gedag zal zeggen. De verwachting is dat hij daar tussen 13:30 – 13:45 uur aanwezig zal zijn. Vervolgens zal hij ook nog om 14:30 uur een wandeling maken bij winkelcentrum de Reigerhof vanaf de ingang bij het Raadhuisplein.

De Sinterklaas intochten in de andere Zuidplas-dorpen.

Zevenhuizen

 • 13.30 tot 16.00 uur – Sinterklaasoptocht, bewegende stoet door het dorp met een stopmomenten. Burgemeester Han Weber en kinderburgemeester Saar Hoogendoorn verwelkomen Sinterklaas en rijden deel mee in de stoet;
 • 14.25 uur – Stop op de hoek van de Asterstraat en de Dahliastraat;
 • 14.50 uur – Stop voor BAC aan het begin van de burgemeester Boerstraat, dus op het dorpsplein;
 • 15.55 uur – Stop Koningskwartier, hoek van de Van Oranje Nassaulaan en Rentmeesterstuin.

Moordrecht

 • 14.30 tot 16.30 uur – Sinterklaasparade met live optredens en muziek, bewegende stoet door het dorp.
 • 14. 35 uur – IJsclub;
 • 15. 15 uur – Kinderdagverblijf;
 • 15.50 uur – Scholen;
 • 16.20 uur – Klutendreef.

Moerkapelle

 • 10.00 tot 12.00 uur – Sinterklaasoptocht, bewegende stoet door het dorp met een aantal stopmomenten. Burgemeester Han Weber & loco kinderburgemeester Rosanne Post verwelkomen Sinterklaas en rijden mee in de stoet;
 • 10.15 uur – Stopmoment Op Moer;
 • 11.10 uur – Stopmoment kruising Akkerweg-Papaverlaan.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.