Rob’s kerst boodschappen actie is weer van start gegaan

Nieuwerkerker Rob van Lopik is weer gestart met het inzamelen van voedsel voor lokale inwoners die het moeilijk hebben om maandelijks rond te komen en aangewezen zijn op de voedselbank. En met deze actie, die hij al weer voor het 9e jaar organiseert, hoopt hij weer vele mensen die het minder hebben te verrassen met tas boodschappen voor de komende feestdagen.

Er zijn veel gezinnen in Nieuwerkerk aangewezen op deze voorziening. En met deze doelgroep is Rob zeer begaan vertelde hij eerder aan JBN Nieuws. “Ik wil de mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank en minder bedeelde graag weer een tas boodschappen geven met de Feestdagen” De actie kan alleen slagen als inwoners actief meedoen aan deze actie en Rob roept daarom ieder op om in de voorraadkast te kijken of er producten staan die men kan en wil missen. “Ook tijdens het boodschappen doen kan men uiteraard iets extra’s meenemen”.

Het gaat om voedingsmiddelen die buiten de koelkast lang(ere) tijd bewaard kan blijven ( graag even de uiterste verkoopdatum nakijken ) zoals koffie, thee, koekjes, saus, blikjes etc. maar ook “luxe” artikelen zoals zeep, wasmiddel, tandpasta etc.
De actie is niet bedoeld om speelgoed etc. in te zamelen benadrukt Rob. De actie loopt tot 14 december. Tot dan kunt u producten brengen. U kunt boodschappen inleveren aan de Zeepkruid 17. Mocht Rob niet thuis zijn dan kunt u de boodschappen voor de deur zetten. Ook bij de MCD supermarkt in het oude dorp staat er een doos klaar waar u kunt doneren.

In December zullen de tassen gevuld worden en schenkt Rob deze aan een instantie die deze vervolgens kan uitdelen aan mensen die tijdens kerst geen rijkelijk diner op tafel hebben staan. Op onze facebookpagina de komende weken regelmatig een update over deze grootse inzamelingsactie.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.