Zomerlunch met de Zonnebloem

De zon scheen, en de zon verdween. Wisselend weer, zoals we van een Hollandse Zomer mogen verwachten. Het bleek voldoende te zijn om aangenaam te verpozen op het terras van restaurant Perron. Rond twaalf uur arriveerden de deelnemers van de Zonnebloem Nieuwerkerk voor de Zomerlunch.

Het was de eerste activiteit sinds februari op locatie. Uiteraard hebben onze vrijwilligers de deelnemers regelmatig gebeld, bezocht, boodschappen gedaan voor ze. Ook heeft de afdeling alle deelnemers bedacht met aardigheidjes om ze te laten weten dat we aan ze denken.

Een activiteit op locatie stellen de meeste deelnemers van de Zonnebloem bijzonder op prijs. Zeker als er de laatste maanden zo weinig mogelijk was. Zodra de Zonnebloem gasten arriveerden werden ze naar hun plaats geleid. De mensen zaten allemaal op 1,5 meter van elkaar. De Zonnebloem had voor iedere deelnemer een mondkapje, een flesje handgel en desinfecterende handdoekjes. Zo kon de bijeenkomst veilig corona-proof van start gaan. De eerste drankjes werden opgenomen en als vanouds was iedereen weer in gesprek met elkaar.

Toen wethouder Jan Verbeek van de gemeente Zuidplas kwam, moest er even om stilte worden gevraagd. De wethouder zou namelijk officieel het startsein geven van de Zonnebloem loterij. Dat deed hij ludiek door een volledig boekje namens het college te kopen. In zijn begeleidend verhaal blikte hij terug op 40 jaar geleden, het jaar dat de afdeling Nieuwerkerk van de Zonnebloem van start ging. Het was ook het jaar dat hij met zijn vrouw trouwde. Beiden konden we daarom spreken van een robijnen jubileumjaar.

Daarna werden de bestellingen voor de lunch opgenomen door de mensen van Perron. Terwijl we wachten op het uitserveren van de lunch was er voor iedere aanwezige de gelegenheid om loten te kopen. De penningmeester kon tevreden zijn, er werden veel loten gekocht. Belangrijk, want van de opbrengst financieren we activiteiten zoals de Zomerlunch. Van ieder verkocht lot van € 2,00 vloeit er direct € 1,50 naar de kas van de afdeling.

Gelukkig waren we net klaar met de lotenverkoop toen de eerste bestellingen werden geserveerd. De Zonnebloem gasten aan de Zomerlunch waren voor het eerst deze middag stil. Genietend van lunch en een lekker wijntje, biertje of fris op het fantastische terras van Perron bleek iedereen wel tevreden. De lunch sloten we af met een cappuccino of thee met een heerlijke bonbon.

Ruim na twee uur beëindigden we de lunch. Vrijwilligers kwamen de gasten ophalen en brachten ze weer thuis. De deelnemers vertelden aan hun vrijwilliger die hen naar huis reed, dat ze het geweldig naar hun zin hadden gehad. Naast dat ze zeer tevreden waren over de organisatie van de Zonnebloem, waren ze ook zeer te spreken over hoe Perron de lunch heeft verzorgd. Als afdeling bedanken we het restaurant Perron dan ook voor deze heerlijke Zonnebloem Zomerlunch. Ondanks de beperkingen waar we momenteel tegenaan lopen, proberen we toch leuke en veilige acties te bedenken voor onze gasten. Wij roepen mensen op, om als ze daar ideeën voor hebben, contact met ons op te nemen. Samen kunnen we dan bezien of wij die ideeën kunnen uitvoeren. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met ons via zonnebloem.nieuwerkerkadijssel@gmail.com

De Zonnebloem is een landelijke vereniging met plaatselijke afdelingen. De Nationale Vereniging de Zonnebloem bestaat dit jaar 71 jaar. Samen met tal van vrijwilligers organiseert zij voor mensen met een lichamelijk gebrek van 18 jaar en ouder, tal van activiteiten, onder het motto: “Er kan zoveel meer dan je denkt”. De afdeling Nieuwerkerk aan den IJssel viert dit jaar haar 40 jarige jubileum. Op onze website https://www.zonnebloem.nl/nieuwerkerk-a-d-ijssel vermelden wij een overzicht van activiteiten die zijn geweest en die nog gaan komen.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio van de Zuidplas:

www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.