Coronacrisis: Heel Zuidplas klapt

In heel Nederland klapte velen dinsdagavond 17 maart voor voor iedereen die in de zorg werkzaam is tijdens de Coronacrisis. Maar niet alleen de zorgmedewerkers werden gelauwerd, ook werknemers uit het transport en winkels werden toegeklapt.

En deze vorm van saamhorigheid was ook hoorbaar in de Zuidplasdorpen. Om klokslag 20:00 uur klonk veel applaus van menig balkon, tuin of keukenraam, zo ook vanuit de flats in de Bomenbuurt in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Luid applaus vanuit de Iep
Luid applaus vanaf het Veldewater

In Spanje vond afgelopen zondag al zo’n applaus voor de zorg plaats. In Europa is na Italië Spanje het hardst getroffen door het virus. De regering van Sánchez heeft de noodtoestand uitgeroepen.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.