Luidende kerkklokken voor hoop en troost klonken over de Zuidplas

De Raad van Kerken riep vandaag alle kerken op in Nederland om 19:00 uur de klokken te luiden. Daar werd ook in de Zuidplas bij diverse kerken gehoor aan gegeven.

De Raad van Kerken in Nederland had samen met christelijke organisaties woensdag 18 maart uitgeroepen tot Dag van Nationaal Gebed. Aanleiding is de onzekere tijd door de coronacrisis voor ons land. De Kerkklokken in onder andere de Dorpskerk in het Oude Dorp en de Ringvaartkerk aan de Ringvaartlaan klonken een kwartier lang als teken van troost en hoop.

Kerkdiensten gaan niet door vanwege het coronavirus. Daarom maken veel kerkgenootschappen gebruik van internetdiensten om de dienst te delen via livestreams. Vandaag kunnen gelovigen ook drie keer meekijken met een livestream van de EO.

Om klokslag 19:00 uur klonken ook vanuit de Dorpskerk de klokken voor hoop en troost.
Ook werden de klokken geluid vanuit de Ringvaartkerk.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.