Yunus Kazan eerste succesvol ingeburgerde statushouder in Zuidplas onder nieuwe Wet Inburgering 2021

Op 1 januari 2022 is de nieuwe Wet Inburgering 2021 ingegaan. Yunus Kazan is de eerste statushouder uit Zuidplas die het inburgeringstraject onder deze nieuwe wet heeft afgerond. Wethouder Jan Willem Schuurman heeft zijn waardering uitgesproken en hem gefeliciteerd met zijn behaalde certificaat.

In oktober 2022 begon Kazan aan het traject en heeft zich van het begin af aan ingezet om er een succes van te maken. Hij volgde bij TopTaal zeer trouw de taallessen en behaalde zelfs op B2-niveau (hbo-niveau) zijn Nederlandse taalexamens. Stichting ZO! heeft hem begeleid bij de inburgering. Daarnaast heeft Kazan veel vrijwilligerswerk gedaan en heeft hij ondertussen een betaalde baan bij een school in de regio.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.