Zuidplas-Sport: Geen winnaar bij VV Nieuwerkerk tegen Neptuntus

Beide ploegen bungelden aan het einde van 2023 samen met Hillegersberg toen nog  onderaan de ranglijst en begonnen het nieuwe jaar aan een gedegen opmars. Zaterdag 6 april stonden ze tegenover elkaar en leken beide ploegen vooral niet te willen verliezen. Dat dit ook lukte, was uiteindelijk geen verrassing na het zien van de wedstrijd. De toeschouwers zullen beslist meer van het weer hebben genoten dan van het vertoonde spel. Scheidsrechter Ruben Kooy kan wel tevreden terugkijken, want hij floot een prima wedstrijd.

Trainer Michel van Noort kon vandaag niet beschikken over Rowendey Schoop, Philippe den Hartog en Maurice Treffers. Daarentegen keerde aanvoerder Stefan van der Vlegel terug in de selectie, echter hij begon vanaf de bank. Verder was er vandaag een basisplaats voor Vince van Dongen en was Mika van Eerten, aanvalsleider van O23, de vervanger van Rowendey Schoop.

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. Risico’s werden overduidelijk gemeden, waardoor het spel zich in een laag tempo voltrok zonder tot echte kansen te komen. Slechts Nieuwerkerk was in de 20e minuut in de buurt van een kans, maar de inzet van Shane van den Engel op aangeven van Vince van Dongen leverde geen enkele moeite op voor de defensie van Neptunus. Voor de rest hielden beide ploegen elkaar in evenwicht en was de hoop gevestigd op wat meer spektakel na de rust.

De eerste minuten na rust leek dit er even op, want Shane van den Engel kreeg een goede  kans, terwijl Neptunus in de daaropvolgende minuut bijna succes had. In de 49e minuut was er de volgende gelegenheid voor Marijn Langhorst, maar zijn inzet verdween hoog over het doel. In de 54e minuut was er nog een vlammend schot (net over) van de na rust ingevallen Stefan van der Vlegel voor Mika van Eerten, maar toen kwam de wedstrijd weer in dezelfde modus als voor rust. In de 70e minuut paste trainer Michel van Noort een drievoudige wissel toe. Shane van den Engel, Stefan van Diest en Rens Blok verlieten het veld. Tygo Letwory, Xander Laanen en Kevin Kamerbeek kwamen in hun plaats. Ook Neptunus paste een aantal wissels toe. Het spelbeeld veranderde nauwelijks en kansen over en weer waren er ook daarna niet te noteren. Tot aan de 89e minuut, want toen kregen de Rotterdammers plotseling een uitstekende mogelijkheid alsnog met drie punten af te reizen. De afzwaaier die er uit voortkwam, was wellicht exemplarisch voor de wedstrijd vandaag. Dit duel verdiende geen winnaar.

Opstelling: Kevin de Geus – Rens Blok (70. Kevin Kamerbeek) – Kas Hoenderop – Menno Homan – Vince van Dongen – Shane van den Engel (70. Xander Laanen) – Stefan van Diest (70. Tygo Letwory) – Jayson Vermeulen – Mika van Eerten (46. Stefan van der Vlegel) – Marijn Langhorst (83. Ayrton Verlaan)

Verslag: Paul van Leeuwen, Foto: Corinne Verkuil;

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.