Sanare Zorg & Welzijn versterkt zorginnovaties in het verbeterde Experience Lab

Op donderdag 8 februari werd tijdens de Slimme Zorg Estafette het vernieuwde Experience Lab feestelijk ingewijd door een verenigd gezelschap van zorgorganisaties, onderwijsinstellingen en de gemeente Gouda. De herziene locatie van het lab is nu toegankelijker, ruimer en biedt een uitgebreider scala aan innovatieve producten. Wethouder Anna van Popering-Kalkman benadrukte: ¨Technologie wordt een steeds prominentere factor in ons dagelijks leven. De juiste middelen kunnen bijdragen aan een langdurig gezond en zelfstandig leven thuis, of kunnen mantelzorgers ontlasten. Het Experience Lab verwezenlijkt de broodnodige vernieuwing om de zorg voor iedereen bereikbaar te houden. Het verheugt ons dat we nog meer mensen kunnen laten kennismaken met de zorg van de toekomst¨.

Het Experience Lab is een vruchtbare samenwerking tussen Zorgpartners Midden-Holland, Campus Gouda en MBO-Rijnland, en Sanare Zorg &Welzijn, Hoornbeeck College, Welthuis, De Zellingen en Huize Winterdijk als partners. Het vormt dé plek waar zorgverleners, zorgbehoevenden en mantelzorgers zich kunnen verdiepen in zorginnovaties en deze in actie kunnen ervaren. Bovendien krijgen zorgverleners van de aangesloten organisaties de mogelijkheid om innovaties uit te proberen binnen hun eigen werkomgeving via de uitleenservice, beschikbaar via het platform schatkamermiddenholland.thuisleefbieb.nl, waar diverse zorginnovaties worden gepresenteerd.

Silvia Riemersma is binnen Sanare Zorg & Welzijn ambassadeur zorgtechnologie: “Wij zijn sinds de start van het project zo’n 2,5 jaar geleden nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van het Experience Lab. We hebben vanuit onze ervaring feedback gegeven waardoor het Experience Lab nu nog beter aansluit op de behoeften van zowel zorgvrager, mantelzorger en zorgverlener. Voor onze cliënten betekent dit dat zij op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met de innovatieve producten uit de bibliotheek. Dat kan in het Experience Lab, maar ook op onze eigen locatie. Binnenkort laten we zelfs een speciale bus langskomen waar de producten ter plekke kunnen worden geprobeerd! Het zorgt ervoor dat mensen langer zelfstandig kunnen blijven en langer regie kunnen voeren over hun eigen leven. Bijvoorbeeld door de inzet van zorgrobot Tessa, die structuur geeft aan de dag of de Ulla drinkhulp, een apparaatje dat het drinken van voldoende water gemakkelijk maakt. En door de inzet van zorgtechnologie blijft er voor onze zorgmedewerkers meer tijd en aandacht over voor persoonlijke zorg!”

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Geïnteresseerd om een kijkje te nemen? Neem contact op met Sanare Zorg & Welzijn via info@sanare.nl of 0180-310180.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.