Waardering station Nieuwerkerk aan den IJssel naar dieptepunt

Dat de waardering van treinreizigers voor het treinstation in Nieuwerkerk aan den IJssel al niet groot was, is al jaren bekend. Uit de vandaag door Prorail uitgebrachte cijfers komt naar voren dat station Nieuwerkerk aan den IJssel behoort tot de 4 minst gewaardeerde stations van ons land.

Station Nieuwerkerk aan den IJssel scoort zelfs nog slechter dan het onderzoek in 2022. Toen verscheen er een rapportcijfer van 6.1. Nieuwerkerk moet het nu doen met een 5.7. Alleen de NS stations in Rotterdam Zuid, Den Helder en Lage Zwaluwe scoren nog slechter.

Treinreizigers gaven in 2023 de stations in Nederland een 7.2.  Dat blijkt uit de Stationsbelevingsmonitor (SBM) 2023. Dit cijfer is lager ten opzichte van vorig jaar. ProRail en NS voeren dit jaarlijkse onderzoek uit om te weten te komen hoe reizigers over de stations denken. 

Het meest gewaardeerde station van Nederland is wederom Klimmen-Ransdaal. Dit station op de Zuid-Limburgse Heuvellandlijn kreeg van reizigers afgelopen jaar een 8,7.

Uit de scores blijkt dat er op veel stations nog werk aan de winkel is, vindt Karen te Boome, directeur ProRail Stations. “Wij willen dat reizigers zich op die stations prettiger voelen.” ” Denk aan een fijne beschutting, comfortabele wachtruimte en voldoende winkelaanbod.” De verwachting is dat Prorail/NS over enkele jaren gaan starten met een renovatie van station Nieuwerkerk. ProRail en NS hebben voldoende kennis en ervaring om aangename en kwalitatief goede stations te ontwikkelen, stelt ze.

Lees hier het complete overzicht.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.