Alcoholcontrole eindigt in achtervolging

Een automobilist uit Capelle aan den IJssel besloot vrijdagnacht tijdens een alcoholcontrole te vluchten na een positieve blaastest.

De politie hield in de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 februari in Nieuwerkerk aan den IJssel een alcoholcontrole. Nadat en bestuurder een positieve alcohol indicatie blies op de ‘zogenaamde sniffer’ besloot de bestuurder er vandoor te gaan waarna er een achtervolging volgde via de rijksweg A20 en deze eindigde bij de afrit bij Moordrecht. Hier vloog het voertuig uit de bocht waarna het op de rijbaan voor het tegengestelde verkeer, tot stilstand kwam. De bestuurder ging er te voet vandoor.

De 22 jarige bestuurder uit Capelle aan den IJssel kon worden aangehouden in verband met onder andere het veroorzaken van gevaar en hinder op de weg en het onder invloed rijden van drugs. De verdachte bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs, had geen identiteitsbewijs bij zich en bleek nog 40 dagen gevangenisstraf te moeten uitzitten in verband met een omgezette taakstraf. De verdachte is gehoord voor de strafbare feiten en vervolgens ingesloten om zijn openstaande straf uit te zitten.

foto:politie Waddinxveen-Zuidplas

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is JBNNIEUWS-Breedlogo-4-trans-1-1-1.png

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.