Protestmars moet stem vormen tegen huidige plannen asielopvang Nieuwerkerk

Een protestmars voor aanvang van de raadsvergadering komende woensdag 24 januari moet kracht gaan bijzetten tegen de plannen van een vluchtelinglocatie aan de Zuidplasweg in Nieuwerkerk aan den IJssel.

De protestmars is een van de acties die georganiseerd worden door enkele betrokken inwoners uit de gemeente Zuidplas. Het nieuw opgezette platform heeft volgens de organisatie een duidelijke missie: pleiten voor een menselijke maat in asielopvang. De actievoerders pleiten voor een eerlijke spreiding van vluchtelingen  en kleinschalige opvang gericht op integratie in de Zuidplas-dorpen.

¨We begrijpen de zorgen die leven onder onze inwoners over de plannen voor een grootschalige opvang van 300 statushouders en asielzoekers in Nieuwerkerk, bekend als de ROL – Regionale Opvang Locatie. Onder het motto kracht door eenheid wordt gehoopt dat inwoners zich aansluiten bij de groep gelijkgestemden die zich willen inzetten voor een rechtvaardigde en verantwoorde aanpak van asielopvang¨.

De vreedzame protestmars vindt plaats voorafgaand aan de raadsvergadering van woensdag 24 januari. Tijdens deze raadsvergadering zal politiek Zuidplas zich buigen over de plannen om 300 vluchtelingen in de gemeente op te vangen. De initiatiefnemers zijn inmiddels ook een petitie gestart. Meer informatie kunt u vinden op de facebooksite van het platform:  https://www.facebook.com/profile.php?id=61555492809261

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is JBNNIEUWS-Breedlogo-4-trans-1-1-1.png

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.