Gratis optredens in Moordrechtse huiskamers tijdens Gluren bij de Buren op 4 februari

Op zondag 4 februari doet Moordrecht mee aan het landelijke initiatief Gluren bij de Buren. Huiskamers door heel het land veranderen die dag tijdelijk in buurttheaters, waar lokale podiumkunstenaars hun talenten tonen. Ook Moordrecht doet mee met vijf huiskamers. Ga je ook een rondje gluren? Alle optredens duren 30 minuten en vinden plaats tussen 12:00 en 17:00 uur. Je hoeft niet te reserveren; je woont de optredens bij door gewoon aan te bellen.

Programma in Moordrecht:

Westeinde 26:
12:00 | 13:30 | 15:00
De Woef (muziek)

Uiterwaard 99:
13:30 | 15:00 | 16:30
À. Piazzolla – Histoire du tango (muziek)

Dorpsstraat 60 (kunstgalerie Mevrouw Boon):
12:00 | 13:30 | 15:00
Loud Wednesdays (muziek)

Dorpsstraat 44:
12:45 | 14:15 | 15:45
Peter Lems (theater)

Burgemeester Brandtstraat 11:
12:45 | 14:15 | 15:45
Jenny & Friends (muziek)

Je kunt het programma inclusief omschrijvingen van de artiesten vinden op www.glurenbijdeburen.nl. Let op: Moordrecht is onderdeel van het programma van Gouda.

Gluren bij de Buren in de toekomst ook in de andere dorpen

Gluren bij de Buren levert een vruchtbare samenwerking op tussen artiesten, buurtbewoners en bezoekers. Het biedt een laagdrempelig podium aan amateurkunstenaars die het leuk vinden om op te treden voor een lokaal publiek, hosts krijgen de mogelijkheid hun bijzondere plekje open te stellen voor publiek en bezoekers kunnen hun buren en liefhebbers van kunst en cultuur ontmoeten tijdens een gezellige middag om de hoek. Cultuuraanjager van de gemeente Zuidplas Ron Eikenhout wil het huiskamerfestival daarom zo snel mogelijk ook naar de andere vier dorpen in de gemeente Zuidplas brengen. ‘Deze wintereditie in Moordrecht is een voorproefje van wat wij het festival aan talent vanuit de gemeente kunnen bieden,’ zegt Ron. ‘Ik ga me er hard voor maken dat voor de zomereditie op 30 juni, waarbij de optredens vooral in de tuinen van bewoners plaatsvinden, er een route langs bijzondere locaties door de héle gemeente gemaakt kan worden en Zuidplas daarmee een eigen afdeling op de website van Gluren bij de Buren krijgt.’

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is JBNNIEUWS-Breedlogo-4-trans-1-1-1.png

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.