Theater surprise show voor mantelzorgers: Zeikwijf

Weet jij hoe het is om mantelzorger te zijn?Hoe het leven eruitziet als je kind extra zorg nodig heeft? Of als je voor je chronisch zieke partner of ouders zorgt? Theater surprise show Zeikwijf in (Mantel)zorgland is een unieke voorstelling over een (mantel)zorgmoeder die balanceert tussen overleven en verdrinken, zorgen en zeiken. Maak kennis met mediator, zelfzorgcoach, theatermaker en zorgmoeder Pauline Redlich en haar bijzondere project: Geen mantelzorg zonder goede zelfzorg! Of zoals Pauline uitlegt: ‘In het vliegtuig moet je eerst zelf een zuurstofmasker opzetten, vóórdat je iemand anders kunt helpen. Mantelzorgers zijn er vaak éérst voor de ander. Uiteindelijk komen zijzelf daardoor tijd, geld en energietekort. Ze boeten in op vrijheid en spontaniteit. Zeikwijf is er speciaal voor hen.’

Theater surprise show voor naasten en zorgverleners
Pauline werd jarenlang van het kastje naar de muur gestuurd, niet gehoord en weggezet als overbezorgde moeder. De voorstelling speelt zich af in haar chaotische woonkamer, in de zandbak en tijdens haar 12,5-jarig huwelijksfeest. Daar deelt zij haar diepste verlangens, angsten en verdriet. Door middel van hilarische anekdotes, (pijnlijk) eerlijke verhalen, tips, humor en een flinke dosis zelfspot, bespreekt Pauline allerlei dilemma’s, vooroordelen en taboes. Onderwerpen als machteloosheid, onbegrip, schaamte, schuldgevoel, eenzaamheid en levend verlies komen voorbij. Pauline zoekt het antwoord op de brandende vraag: Hoe kun je het intensieve zorgen voor je dierbare volhouden?

Ook beleven?
Wil jij als naaste of zorgprofessional beleven én begrijpen wat bovenstaande met een mantelzorger doet? Of ken jij iemand die bijna kopje onder gaat? Kom dan samen naar deze bijzondere theater surprise show; bomvol (h)erkenning, waardering, cadeautjes en spontaniteit op maandag 30 oktober in Dorpstheater Swanla, Burgemeester Klinkhamerweg 86, Zevenhuizen.

Deuren gaan open om 19.00 uur en de show begint om 19.30u. Bestel nu je tickets voor deze geweldige theater show op 30 oktober vol met verrassingen en herkenbare verhalen. Voor
mantelzorgers slechts 5 euro i.p.v. 19,75 euro. Ga naar zovoorelkaar.nl/mantelzorgwaardering en meld je aan! Voor vragen kun je mailen naar mantelzorg@stzo.nl.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.