Week van jonge mantelzorger

In de week van 5 tot en met 11 oktober is het de Week van de Jonge Mantelzorger. Een week waarin deze doelgroep centraal staat, met volop activiteiten in het hele land.  

Maar waarom eigenlijk een tweede week in 2020? Tijdens de (eerste) Week van de Jonge Mantelzorger in juni heeft de jonge mantelzorger vooral via online kanalen veel aandacht gekregen. Meer was in verband met het coronavirus niet mogelijk. Nu de corona maatregelen iets meer versoepeld zijn, wordt volop nagedacht over hoe het leven er na, of met corona uit kan zien. Iedereen wordt uitgedaagd om nieuwe kansen te verkennen binnen de 1,5 meter samenleving. De aandacht die de kinderen en jongeren tijdens fysieke activiteiten krijgen van veelal lokale steunpunten blijft namelijk ontzettend belangrijk. Dit om de jonge mantelzorgers de kans te bieden om gezond en krachtig op te groeien. 

www.weekvandejongemantelzorger.nl


Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.