Lezing: ‘’De dag door met dementie’’ door Dick Kits

‘De dag door met dementie’ is de titel van het boek van Dick Kits dat in 2020 werd verkozen tot het meest informatieve boek over dementie. Op 12 oktober verzorgt Dick Kits een interactieve lezing die in het teken staat van dit boek. Gemeente Gouda en Gedeelde Zorg organiseren deze avond.

Wat is dementie precies? Hoe werkt het brein en waarom worden de basisemoties zo belangrijk bij dementie? Hoe ga je op een juiste wijze om met mensen met dementie? Dick Kits neemt je aan de hand van praktische tips mee in zijn verhaal.

In de lezing gaat Dick Kits allereerst in op de oorzaak van het vaak onbegrepen gedrag. Hoe werkt het brein en waarom worden de basis emoties zo belangrijk? Hoe kun je omgaan met onrust, boosheid en agressie? Hoe belangrijk is mijn eigen houding daarin en hoe belangrijk zijn mijn empathische vaardigheden? Deze interactieve lezing informeert, inspireert en geeft vooral en veel praktisch handvatten voor de juiste omgang met mensen met dementie. Alle vragen van de toehoorders komen aan bod.

Alle mantelzorgers, familie, vrienden, zorgverleners en wie ook maar in contact is of komt met iemand met dementie zijn welkom. Het is gratis, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Na uw aanmelding ontvangt u informatie over de locatie.


Locatie: Gouda
Inloop met koffie en thee: vanaf 19.00. Lezing: 19.15 – 21.15 uur


Meld je aan via https://gedeeldezorg-middenholland.nl/agenda/2023/10/interactieve-lezing-van-dick-
kits-de-dag-door-met-dementie/.

Er zijn maximaal 100 plekken beschikbaar waarbij geldt vol=vol.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.