Rechter stelt ondernemers Kleine Vink in het gelijk: Bouw opvanglocatie ligt stil

De bouw van de opvanglocatie die plaats moet gaan bieden voor Oekraïense vluchtelingen op het bedrijventerrein De Kleine Vink in Nieuwerkerk aan den IJssel kan (voorlopig) niet doorgaan. De rechter stelde ondernemers die bezwaar aantekende tegen deze opvanglocatie dinsdag 5 september in het gelijk

De bouw werd eerder noodgedwongen stilgelegd nadat ondernemers bezwaar hadden gemaakt tegen de plannen. Deze ondernemers zijn van mening dat een dergelijke opvang niet passend is op het bedrijventerrein. De gemeente Zuidplas wil met de opvanglocatie voor een periode van drie jaar plaats bieden aan 130 Oekraïense vluchtelingen. De ruim 40 appartementen zouden volgens plan in oktober moeten worden opgeleverd

Op de huidige opvanglocatie De Oase in Nieuwerkerk aan den IJssel kan volgens de gemeente Zuidplas de opvangcapaciteit t/m 8 oktober 2023 gecontinueerd worden. Na deze datum zal deze groep Oekraïners elders moeten worden gehuisvest. Met de bouw op het bedrijventerrein ( Kavel 13) is de gemeente Zuidplas van mening een geschikte locatie te hebben gevonden om de opvang van Oekraïense vluchtelingen na 8 oktober voort te zetten.

Vanavond (woensdag 6 september 2023) , is de hoorzitting tegen de gemeente. Deze vindt om 19.00 uur plaats op het gemeentehuis van de gemeente Zuidplas.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.