Boetes bij bromfietscontrole Nieuwerkerk aan den IJssel

Politie heeft donderdagochtend 24 augustus een controle gehouden onder bromfietsgebruikers in Nieuwerkerk aan den IJssel en Waddinxveen. De tweewielers werden op de rollerbank geplaatst en daaruit bleek dat niet iedere bromfietsgebruiker rijdt volgens de wettelijke regels.

In totaal werden 25 brommers gecontroleerd, van de gecontroleerde brommers bleken er 8 te zijn opgevoerd. Goed voor een boete én een WOK-melding, wat inhoudt dat de bestuurder zijn tweewieler pas weer mag gebruiken ná RDW-keuring. Andere geconstateerde overtredingen: niet dragen helm, rijden over fietspad, gebrekkig bandprofiel, snelheidsbegrenzer op voertuig en niet tonen rijbewijs op eerste vordering.

(foto: Politie Waddinxveen/Zuidplas)

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.