Burgemeester Zuidplas sluit opnieuw woning na grote drugsvangst

De burgemeester van de gemeente Zuidplas heeft opnieuw moeten besluiten tot spoedsluiting van een woning na de vondst van grote hoeveelheden drugs. Omdat het onderzoek nog gaande is, worden op dit moment verdere details niet bekend gemaakt.

Gelet op de ernst van de situatie was het dringend noodzakelijk de woning direct te sluiten, gezien het gevaar dat kan ontstaan voor de veiligheid van omwonenden. Ook neemt het aanzienlijke risico’s voor het verstoren van de openbare orde met zich mee.
Met het sluiten van de woning wordt de rust en veiligheid in de omgeving hersteld. Ook is de sluiting bedoeld om de loop naar het pand en de bekendheid daarvan in het criminele circuit te doorbreken.

De woning is gesloten voor de duur van 12 maanden. De sluiting van de woning is ter plaatse door het team Veiligheid namens de burgemeester uitgevoerd. Het bestuurlijk sluiten van de woning is een herstelsanctie en dus niet bedoeld als straf. De politie en het Openbaar Ministerie zetten het strafrechtelijke onderzoek voort.

Meld verdachte situaties!
Ziet u verdachte omstandigheden? Bel dan de politie via 0900-8844 of 112 (spoed) of meld via veiligheid@zuidplas.nl. U kunt ook anoniem melden via @meldmisdaadanoniem via 0800-7000

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.