Zuidplas en DELTA Fiber Netwerk gaan samen werken voor de aanleg van glasvezel

Dinsdag 11 juli ondertekenden de gemeente Zuidplas en DELTA Fiber Netwerk een samenwerkingsovereenkomst voor de aanleg van glasvezel in Nieuwerkerk aan den IJssel. Deze
samenwerking is mogelijk omdat de gemeente en DELTA het allebei belangrijk vinden dat binnen Zuidplas voor iedereen een snelle en stabiele glasvezelverbinding beschikbaar is. Hiermee gaat een wens van het College van B&W in vervulling. De overeenkomst is opgesteld op voorwaarden van de gemeente en ondertekend door wethouder Wybe Zijlstra en Piet Grootenboer, directeur van DELTA Fiber Netwerk.

Directeur Piet Grootenboer is blij met deze samenwerking. “Wij zijn een commerciële partij, maar wij vinden het belangrijk dat naast de dorpen ook het buitengebied digitaal bereikbaar is. Dit draagt
bij aan de leefbaarheid en de economie. Wat ik ook belangrijk vind om te vermelden is, dat wij de manier waarop deze samenwerking tot stand is gekomen met Zuidplas, als zeer open, eerlijk en zorgvuldig hebben ervaren. Ik zie dit mooie project vol vertrouwen tegemoet”

Hoe gaat dit in de aanleg
De aanleg van dit netwerk in Nieuwerkerk aan den IJssel en het hele buitengebied van Zuidplas heeft tijd nodig. Dit gaat ongeveer 1,5 jaar duren. Hiervoor wordt de komende periode een planning gemaakt,
die na de zomervakantie wordt gedeeld. Dan kunnen de inwoners van Nieuwerkerk aan den IJssel en de buitengebieden zien wanneer hun buurt of gebied aan de beurt is. Uiteraard gaat DELTA Fiber Netwerk, in overleg met de gemeente, hierover met inwoners communiceren en wat dit dan betekent.

Ook wethouder Wybe Zijlstra is blij met deze handtekening.” Deze handtekening bevestigt dat Zuidplas klaar is voor de stap in de toekomst van snelle dataverbindingen. En is een belangrijke ambitie uit het collegeprogramma nu werkelijkheid geworden. Daarnaast biedt DELTA ook andere aanbieders de ruimte om gebruik te maken van hun netwerk. En wat ontzettend mooi, dat inwoners in het buitengebied nu ook de mogelijkheid krijgen om gebruik te maken van glasvezel. En als we door deze stap toekomstige zorg en het thuiswerken in Zuidplas makkelijker maken, dan is dat iets wat ik van harte ondersteun.”

Meer weten?
Voor informatie over dit project kunnen inwoners terecht op de volgende webpagina: https://www.zuidplas.nl/glasvezel-in-zuidplas. Hierop kunnen inwoners na de zomer de planningen
inzien en is ook andere informatie te vinden o.a. in de vorm van vraag en antwoord. Deze pagina staat live en wordt na de zomer regelmatig bijgewerkt met de meest actuele informatie.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.