Gemeente sluit Kleuterpad af ivm gevaar vallende takken

Het Kleuterpad in Nieuwerkerk aan den IJssel is sinds afgelopen weekend afgesloten voor fiets en voetgang verkeer. De gemeente Zuidplas is tot dit besluit gekomen nadat uit een van de bomen een grote tak dreigde af te breken.

De gemeente meldt op social media dat de brandweer de tak heeft verwijderd en momenteel onderzoek doet hoe het met de boom gaat en welke maatregelen er moeten worden genomen om de veiligheid te kunnen waarborgen.

Het Kleuterpad was de afgelopen tijd vaker onderwerp van gesprek op lokale social media nadat de gemeente voornemens was de 17 knotwilgen te willen kappen ter verbreding van het huidige fietspad. Deze werkzaamheden aan het nostalgische paadje werden halverwege, nadat er 7 bomen gekapt waren, stilgelegd na protest van inwoners. Het kappen van de bomen vond  tijdens het broedseizoen plaats. Daarnaast werd de aanpak van de gemeente door veel inwoners bekritiseerd.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.