Zuidplas-Sport: Nieuwerkerk D1 opnieuw tweede van Nederland

In een zeer spannende finale is het Nieuwerkerk D1 helaas niet gelukt om Nederlands kampioen te worden. De kids van coaches Eva en Ronald streden voor elke meter, kwamen heel knap terug van een ruime achterstand, hadden in de tweede helft meerdere keren een voorsprong, maar moesten in de slotfase helaas de winst aan Koog Zaandijk D1 laten. Net als in de zaal dus tweede van Nederland achter het sterke KZ.

Ruim twee maanden na de verloren zaalfinale (11-16) stonden Nieuwerkerk en KZ D1 weer tegenover elkaar. Dit keer in Driebergen op het terrein van Dalto. Alles was tip top geregeld en het was voor de spelers een feestje om hier te mogen spelen. Er was toch wel wat onvrede over de hoge toegangsprijzen die werden gehanteerd en daardoor wellicht wat minder supporters dan in de zaal. Toch was het nog steeds enorm druk rondom het hele veld. Vanuit Nieuwerkerk een supportersbus en vele auto’s. De spandoeken hingen weer prachtig onder de strakblauwe lucht en het vuurwerk bij het oplopen van de spelers deed de rest! Voor de vierde keer op rij een Nieuwerkerk jeugdploeg in de finale van de jeugdhoofdklasse. CKV Nieuwerkerk is er trots op! Zou het na drie opeenvolgende nederlagen lukken om te winnen?

Nieuwerkerk verloor dit keer de toss, speelde uit en in de witte reserveshirts. De wedstrijd schoot uit de startblokken. Binnen vijf minuten vijf goals, waarvan drie voor KZ en twee voor Nieuwerkerk. Nieuwerkerk kwam steeds snel terug van een achterstand. Toch had de ploeg wat last van zenuwen. De foutjes die daardoor werden gemaakt, werden direct afgestraft door KZ. Zelf miste Nieuwerkerk het eerste kwartier twee strafworpen. Daardoor werd het geen 3-3, maar 4-2. En ook geen 5-3, maar 6-2. Een 6-2 achterstand na 17 minuten. Dat ging de verkeerde kant op. Daarna gooide onze jonge talenten de schroom van zich af. De laatste vijf minuten van de eerste helft waren compleet voor Nieuwerkerk. Via 6-3 nog wel 7-3, maar daarna drie doelpunten op rij voor Nieuwerkerk. Een prima ruststand van 7-6 in het voordeel van KZ.

Direct na rust ging Nieuwerkerk D1 op jacht naar de gelijkmaker. Nadat de 7-7 eerst nog werd afgekeurd, werd het niet veel later dan toch gelijk. En toen in de 6e minuut was daar de eerste voorsprong voor Nieuwerkerk: 7-8! Het blauw/zwarte publiek uit Nieuwerkerk vierde de treffer uitbundig en ging goed achter de ploeg staan die richting de supporters aanviel de tweede helft. Na de 6-2 achterstand dus een 1-6 run van Nieuwerkerk D1. Ontzettend knap!

Maar ook in de tweede helft profiteerde KZ van elk klein foutje in de defensie van Nieuwerkerk. De ploeg stond fantastisch te verdedigen, maar toen er even een misverstandje was onder de korf, werd het 8-8. Nieuwerkerk kwam toch weer op voorsprong, 8-9 in dezelfde minuut. Aan de andere kant zat Nieuwerkerk mis in de rebound en uiteraard profiteerde KZ direct met een korte kans, 9-9. Vier minuten later weer een voorsprong voor Nieuwerkerk 9-10. Nog 12 minuten te gaan. Het ging echt de goede kant op. Als het Nieuwerkerk nu zou lukken om een gaatje van twee te slaan……… Helaas dat lukte niet, het liep daarvoor net niet soepel genoeg in de aanval.

Langzaam nam KZ vanaf dat moment de teugels weer wat meer in handen. Een makkelijk gegeven vrije bal ging raak en in dezelfde minuut was daar weer een Zaanse voorsprong, 11-10. Nieuwerkerk miste 7 minuten voor tijd een strafworp, maar nog in dezelfde aanval werd toch de 11-11 binnengeschoten. De laatste 5 minuten gingen in met een gelijke stand! Wat een spanning. Een echte finale!

In de laatste vijf minuten was in de ene aanval van Nieuwerkerk de koek een beetje op. Het hoge tempo, de hoge intensiteit van de wedstrijd en de hitte leken hun tol te gaan eisen. Er werd wel geknokt voor elke meter. In de 20e en 22e minuut schoot KZ de 12-11 en 13-11 binnen. Nieuwerkerk gaf niet op en kwam via een strafworp snel op 13-12. Nog twee minuten! Helaas viel toen aan de andere kant de 14-12 van KZ en was de wedstrijd beslist. KZ D1 wederom Nederlands kampioen. Gefeliciteerd!

Tranen van verdriet natuurlijk bij de spelers van Nieuwerkerk D1. Misschien nog wel meer dan na de verloren zaalfinale. Want was de ploeg dit keer dicht bij de nationale titel. Wat hebben ze gestreden en wat hebben ze het sterke KZ prachtig weerstand geboden. Het zat er zeker in de tweede helft en dat maakte het verlies extra pijnlijk.

Het publiek werd bedankt en iedereen kon daarna even lekker bijkomen in de schaduw. Later zal de ploeg met heel veel trots terugkijken op dit prachtige seizoen. Zaterdag overheerste uiteraard de teleurstelling na een prachtige finale.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.