Vochtige doekjes en maandverband mogelijke oorzaak storing rioolgemaal Moordrecht

Vochtige doekjes en mogelijk ook luiers en maandverband zijn naar alle waarschijnlijkheid de oorzaak van de storing in een rioolgemaal in Moordrecht. Door deze storing kon rioolwater terugstromen bij gebruik van sanitair, douchen en de gootsteen. Dat concludeerd de gemeente Zuidplas na onderzoek.

Zondagavond 18 juni moesten inwoners op het (beperkte)sociaal mediakanaal van de gemeente het dringend advies vernemen om niet door te spoelen en te wachten met douchen totdat al  het water in een rioolgemaal aan de Schuddebeurs was weggepompt.  Nadat diverse lokale mediakanalen het nieuws oppikte en verspreidde via diverse kanalen werden inwoners ingelicht.

Vandaag is gebleken dat het gaat om een terugkerend probleem: Verstopping door vochtige doekjes (denk hierbij aan make-up-, luier- en schoonmaakdoekjes), mogelijk luiers en maandverband. Sinds februari 2023 heeft hierdoor dit specifieke gemaal al 6 keer in storing gestaan. De afgelopen 3 jaar is dat inmiddels 20 keer gebeurd.

Dit soort afval geeft niet alleen problemen in het riool, maar heeft ook gevolgen voor het Waterschap en levert milieuschade op.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.