Camerabewaking Raadhuisplein Nieuwerkerk moet zorgen voor extra veiligheid

De kermis in Nieuwerkerk aan den Ijssel  staat deze dagen onder extra toezicht van camera’s. Dit meldt de gemeente Zuidplas op social media.

Naast camerabewaking houdt ook de politie in samenwerking met het team Handhaving van de gemeente toezicht Volgens de gemeente Zuidplas burgemeester Han Weber deze maatregel moeten nemen naar aanleiding van een eerder incident in de gemeente Zuidplas ( Op zondag 28 mei jl. is er een 13-jarige jongen aangehouden in Nieuwerkerk aan den IJssel. Hij had een groot mes op zak, dat hij openlijk toonde aan andere jongeren)

Vorige week nog deed de gemeente een oproep aan jongeren en ouders om extra alert te zijn op onderlinge agressie en het gebruik van wapens. “Het gemak waarmee sommige jongeren messen meenemen op straat is helaas steeds vaker de realiteit. Elk voorval is er één te veel en daarom verscherpen we nu het toezicht.”, aldus de burgemeester.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.