Kunstgalerie Mevrouw Boon in Moordrecht breidt dit zomerseizoen uit met huiskamertheater

Op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 mei vindt de opening van een nieuw zomerseizoen bij kunstgalerie Mevrouw Boon plaats. Tot en met oktober is de kleurrijke galerie, gevestigd in de hal van het (rijks)monumentale Ambachtshuis aan de Dorpsstraat 60 in Moordrecht, één lang weekend (vrijdag, zaterdag en zondag) per maand geopend. Met een leuke extra dit jaar, want in de historische woonkamer boven de galerie gaan vanaf volgende maand kleine huiskamervoorstellingen gespeeld worden. Daarmee biedt Mevrouw Boon naast beeldend kunstenaars ook podiumkunstenaars de mogelijkheid hun werk te tonen aan liefhebbers van kunst en cultuur en iedereen die een unieke beleving wil hebben. Van cabaret tot theatermonoloog en van literaire voordracht tot burlesque-dans: het komt dit jaar allemaal voorbij in de huiskamer van Mevrouw Boon. Openingstijden, programma en tickets zijn te vinden op www.mevrouwboon.nl.

Culturele ontmoetingsplek

Met deze uitbreiding is Mevrouw Boon nóg meer een culturele ontmoetingsplek geworden, iets wat galeriehouders en bewoners van het Ambachtshuis Ron Eikenhout en Jan-Pieter van IJzendoorn sinds begin af aan voor ogen hadden. ‘Het stemt ons erg blij om mensen via kunst en cultuur met dit bijzondere pand kennis te laten maken en hier welkom te heten,’ vertellen zij enthousiast. ‘En ook de kunstenaars vinden het fantastisch om op deze mooie plek hun werk te exposeren of voor 15 personen hun nieuwe theatervoorstelling te try-outen. Zo voegen we met z’n allen een nieuw hoofdstuk toe aan de al rijke geschiedenis van het Ambachtshuis.’

De échte Mevrouw Boon

Dat Ron en Jan-Pieter herinneringen koesteren, blijkt nog eens extra uit de naam ‘Mevrouw Boon’ die zij in 2021 aan hun galerie gaven. ‘Mevrouw Boon woonde vrijwel haar hele leven in het huis tegenover de galerie en is afgelopen maart tot ons grote verdriet overleden’, vertellen de twee heren. ‘Ze was een bijzondere vrouw. Hopelijk kunnen we haar naam nog lang in het dorp laten klinken.’

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.