Feestelijke opening Weidetuin Nieuwerkerk aan den IJssel

Feest aan de Hoofdweg-Zuid (achter de Aldi supermarkt) in Nieuwerkerk aan den IJssel. Daar opende Burgemeester van Zuidplas, Han Weber, donderdagochtend 13 april de Weidetuin. In deze tuinderij zullen zo’n 50 groenten, kruiden en op den duur bloemen worden geteeld waarbij deelnemers ¨oogstgenoot¨ kunnen worden. Onder het genot van een hapje en drankje en groot applaus door de aanwezigen onthulde de burgemeester een plakkaat.

Er is drie jaar gewerkt aan de voorbereiding voor de biologische groenteteelt. Het terrein had 15 jaar braak gelegen en de kassen en tuinschuur hadden hun beste jaren gehad. Erjan en Jacolien begonnen enthousiast het terrein op te ruimen met het doel om hier groenten te gaan telen. Dat sloeg aan en vrijwilligers kwamen helpen. In 2022 werd een deel van de kassen afgebroken en een ander deel vernieuwd. Ook werd de tuinschuur gerestaureerd. En dat alles met het doel om biologisch groenten te gaan kweken.

De Weidetuin biedt vers voedsel van een gezonde bodem. Men krijgt hier biologisch geteelde groenten en kunt meedoen bij de teelt ervan. Het doel is een  plek zijn vormen waar men elkaar ontmoet bij een kop koffie of thee en nadenkt over voedselveiligheid en ecologisch koken. Het is ook een plek om te genieten van de natuur met of zonder kinderen. Om mens te zijn en samen je te verwonderen over de natuur.

Meer info en aanmelden kan op weidetuin.nl Wil je nog meer informatie of eens langskomen? Stuur dan een mail naar info@weidetuin.nl De Weidetuin gaat werken volgens het zelfoogst-principe: Als u oogstgenoot wordt, neemt u deel aan de tuinderij voor een vast bedrag van € 250,- per persoon per jaar (zie Oogstgenoten). Voor dat geld mag u een heel oogstjaar lang voor eigen gebruik oogsten. Het seizoen loopt van april tot en met eind november, met een ruime uitloop van wintergroenten. Altijd vers en ecologisch verbouwd.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.