Zuidplas-Sport: VV Nieuwerkerk boekt eenvoudige zege op SVS

Zonder zelf groots te spelen had Nieuwerkerk zaterdag 11 maart geen kind aan de goedwillende Capellenaren die op alle fronten tekort kwamen en met de 3 -0 nederlaag er goed vanaf kwamen, want de thuisploeg had voldoende kansen om de score groter uit te laten vallen.

Trainer Ron Luijten die volgend seizoen onder contract staat bij de tegenstander van vandaag, kon buiten Remco Langerveld over zijn voltallige selectie beschikken.  Maurice Treffers keerde na zijn blessure weer terug in het hart van de verdediging. Zijn terugkeer ging ten koste van Kevin Kamerbeek. Daarnaast kreeg Rick Kramer vandaag de voorkeur boven Shane van den Engel.

Vanaf de aftrap probeerde SVS brutaal het initiatief te nemen en leek daarmee geenszins van plan zich in te graven, maar waar mogelijk de aanval te zoeken. Desondanks was Nieuwerkerk de bovenliggende partij en had de thuisploeg het middenveld mede namens de vandaag sterk spelende Stefan van Diest volledig in handen. In de 16e minuut sloeg Nieuwerkerk namens Rick Kramer toe, al kwam zijn schot van buiten de 16 meter ietwat gelukkig tot stand omdat de bal via een tegenstander het juiste effect meekreeg en over doelman Patrick Nieuwerf in het doel plofte. Tien minuten later viel de tweede treffer. Nu was het aanvoerder Stefan van der Vlegel die slim met een verdekt schot uithaalde en daarmee doelman Patrick Nieuwerf opnieuw verraste. De thuisploeg had voor rust de wedstrijd al geheel op slot kunnen gooien, maar Rowendey Schoop mikte in de 32e minuut vrij voor doelman Patrick Nieuwerf naast het doel. Op slag van rust dacht Rick Kramer zijn tweede treffer te scoren uit de beste aanval van de Nieuwerkerkers, maar daar stak de arbitrage terecht of onterecht een stokje voor.

Na rust viel de derde treffer voor de thuisploeg al snel. Een goed genomen hoekschop door Rick Kramer werd bij de tweede paal door Menno Homan van dichtbij binnengetikt en de wedstrijd leek na 50 minuten gespeeld. SVS bleef proberen en het pleitte voor de Capellenaren dat het bleef strijden voor een beter resultaat, maar het kreeg simpelweg tegen de hechte defensie van de thuisploeg geen echte voet aan grond. Nieuwerkerk liet zelf na de score verder uit te bouwen. In de 73e minuut kwam Bilal Ouahabi voor Rens Herweijer en even later loste Rick van der Kreke aanvalsleider Rowendey Schoop af. Het was in een fase dat SVS doelman Kevin de Geus eindelijk wat serieus werk te doen gaf. Aan de andere kant verzuimde met name de ingevallen Rick van der Kreke een paar dotten van kansen te verzilveren. In de slotfase gingen aanvoerder Stefan van der Vlegel en Rick Kramer naar de kant en gunde trainer Ron Luijten Jens Goosens en Shane van den Engel nog wat speelminuten. Even later blies de rustig fluitende arbiter Wim van Horssen voor het einde van deze sportieve derby en blijft Nieuwerkerk met dit resultaat bovenin de ranglijst meedoen en breekt voor SVS nu cruciale weken aan waarin er punten moet worden gepakt om alsnog van de onderste plaats weg te komen.

Opstelling: Kevin de Geus – Bart Meeske – Maurice Treffers – Menno Homan – Rens Blok – Stefan van Diest – Stefan van der Vlegel (87. Shane van den Engel) – Rens Herweijer (73. Bilal Ouahabi) – Rick Kramer (87. Jens Goosens)  – Philippe den Hartog – Rowendey Schoop (79. Rick van der Kreke) 

Verslag: Paul van Leeuwen

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.