Hoogte WOZ waarde wekt verbazing inwoners Zuidplas

Veel inwoners in de gemeente Zuidplas reageren met verbazing op de ontvangen WOZ aanslag welke de gemeente deze dagen heeft verstuurd. Met name de hoge WOZ waarde van woningen is op onze Facebookgroep ´Je Bent Nieuwerkerker´ voer voor discussie.

Eind december besloot de gemeenteraad tot een stijging van 4%, maar op de lokale social media is te lezen dat woningbezitters aanslagen hebben ontvangen waarin een stijgingen te zien zijn van soms wel 20%. De VVD en de Christenunie/SGP hebben inmiddels politieke vragen gesteld.

De gemeente bepaalt elk jaar de waarde van uw huis, gebouw, perceel of grond. Dit wordt de ‘waardering onroerende zaken’ (WOZ) genoemd, de WOZ-waarde. De gemeente gebruikt deze waarde om te bepalen hoeveel onroerendezaakbelasting (OZB) u moet betalen.

Naast de onroerendezaakbelasting  wordt deze waarde ook gebruikt voor de bepaling hoogte rioolheffing, inkomstenbelasting ( eigen woningforfait, vennootschapsbelasting, schenkbelasting,erfbelasting en verhuurderheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze WOZ waarde voor de watersysteemheffing.

Niet eens met WOZ waarde?

Als men het niet eens is met de vastgestelde WOZ waarde dan kan men bezwaar maken. Steeds meer inwoners in Nederland schakelen hiervoor commerciële bureaus in die dan een procedure start tegen de gemeente wat de gemeente dan veel geld kost. Als een bureau hierin slaagt dan moet een gemeente proceskostenvergoeding betalen wat kan variëren van honderden tot enkele duizenden euro’s. Bezwaar maken bij de gemeente zelf. De gemeente Zuidplas adviseert voordat u bezwaar maakt, telefonisch contact op te nemen met de medewerkers team belasting. Deze zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 08:30-17:00 uur via 0180-330300.

Bent u het daarna nog steeds niet eens met de WOZ-waarde van uw woning of uw aanslag gemeentebelastingen? Dan kunt u hiertegen binnen zes weken na dagtekening op de aanslag bezwaar maken.

Dat kan via de post :

T.a.v. De heffingsambtenaar van de gemeente Zuidplas. Postbus 100, 2910 AC Nieuwerkerk aan den IJssel

of digitaal via DEZE link van de gemeente Zuidplas.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.