Expositie over schoolplaten in de Oudheidkamer van Nieuwerkerk aan den IJssel

De expositie ‘Aan de wand‘ over schoolplaten is nog steeds te bewonderen in de Oudheidkamer.

Schoolplaten waren, voordat schoolboeken voorzien werden van mooie plaatjes en voordat dia’s en schooltelevisie hun intrede deden, hét middel waarmee de leraar zijn lessen kon verlevendigen. Ze zijn gebruikt vanaf het einde van de 19e eeuw tot ca 1970. Vele generaties scholieren hebben aan de hand van deze platen onderwijs gehad. De tentoonstelling bestaat uit twee onderdelen. Schoolplaten Aardrijkskunde op de begane grond  en de schoolplaten Geschiedenis op de bovenverdieping van de Oudheidkamer. 

Plaats: Hoeve ‘Nooit Gedacht’, ‘s-Gravenweg 6a, Nieuwerkerk aan den IJssel –  Op 4 maart 2023 van 14.00 tot 17.00 uur.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.