Duidelijk overzicht van alle minimaregelingen voor volwassenen

De gemeente Zuidplas en Stichting ZO! hebben een overzicht gemaakt voor alle volwassenen in Zuidplas die moeite hebben met rond te komen. Dit heet het Volwassenpakket. Zo kunnen inwoners van Zuidplas stap voor stap kijken waar ze recht op hebben en hoe je dat kan regelen. Alle informatie staat op www.stzo.nl/volwassenpakket.

De lijst van mogelijkheden is zeer divers. Van bijzondere bijstand tot de voedselbank en van een individuele studietoeslag tot aan de non-foodbank. Wethouder Jan Willem Schuurman is blij met de start van dit Volwassenpakket: “Hoge energiekosten, meer inflatie, dure huizenprijzen. Juist in deze tijd hebben steeds meer mensen moeite met rond te komen. Gelukkig zijn er heel veel plekken waar je terecht kan voor voedsel, kleding of teruggave van kosten. Maar dan moet je wel weten waar je moet zijn. Door alles overzichtelijk op een rij te zetten, hopen we het voor inwoners gemakkelijker te maken.”

Directeur-bestuurder van Stichting ZO! Ed Lugthart: “We merken dat mensen niet precies weten waar ze allemaal recht op hebben. Dan hebben ze bijvoorbeeld met een inkomen op bijstandsniveau wel een huurtoeslag maar maken ze geen gebruik van kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen. Het is allemaal best ingewikkeld. Gelukkig kan iedereen ook bij de Postkamer van ZO! terecht. Zij kunnen je helpen als je vragen hebt over geldzaken. Ook helpen ze bij het aanvragen van regelingen en het invullen van formulieren.”


Er is ook een overzicht van alle mogelijkheden voor ouders, die willen kijken welke regelingen er zijn voor hun kinderen. Dit is het Kindpakket. Meer informatie hierover staat op www.stzo.nl/kindpakket.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.