Vaarroute Rotte-Hollandsche IJssel aantrekkelijker! Samen waterrecreatie versterken met meer profijt voor vissen

Meer aanlegvoorzieningen om de dorpskernen te bezoeken, rustige ligplekken, een betere doorvaarbaarheid, passeerplekken en ruimere bedieningstijden: dat waren de wensen van de recreant voor de vaarroute Rotte-Hollandsche IJssel. Die wensen gaan uitkomen nu Provincie Zuid-Holland, Recreatieschap Rottemeren, Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en gemeente Zuidplas hiervoor gaan samenwerken. Gedeputeerde Jeanette Baljeu (provincie Zuid-Holland), hoogheemraad Agnes van Zoelen (Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard) en wethouder Daan de Haas (gemeente Zuidplas, tevens DB/AB lid Recreatieschap Rottemeren) onthulden vandaag een bord bij het Zevenhuizer Verlaat om de start van de uitvoering te vieren.

Verbeteren vaarverbinding Rotte-Hollandsche IJssel
De vaarroute Rotte-Hollandsche IJssel* aantrekkelijker maken voor waterrecreatie en de visstand: dat is de gezamenlijke opgave van de provincie Zuid-Holland, het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, Recreatieschap Rottemeren en de gemeente Zuidplas. Het Recreatieschap Rottemeren levert binnenkort nieuwe aanlegplekken en kanosteigers op langs de vaarroute (Eendragtspolder). De gemeente Zuidplas zorgt voor steigers met informatieborden om de dorpskernen te bezoeken vanaf de Ringvaart en voor wachtplekken en passeerplekken bij de bruggen. Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard renoveert en automatiseert de sluis Zevenhuizer Verlaat, maakt daar een vispassage en baggert de Hennipsloot zodat deze op diepte en makkelijk bevaarbaar blijft. Verder is de ambitie om de bedieningstijden van sluizen en bruggen te verruimen, waardoor varen en dagrecreatie in deze regio nog aantrekkelijker wordt. Alle verbeteringen door recreatieschap, waterschap en gemeente dragen samen bij aan het versterken van het recreatieve, regionale vaarnetwerk. Daarom ontvangen meerdere deelprojecten binnen deze samenwerking subsidie van de provincie Zuid-Holland.

Vaarroute zelf beleven?
Meevaren op de vaarroute Rotte-Hollandsche IJssel kunt u met onderstaande video.


Informatie
Raadpleeg voor meer informatie over het vaarnetwerk Rotte de website van het recreatieschap, www.recreatieschaprottemeren.nl/projecten


*De vaarroute Rotte-Hollandsche IJssel is een traject van ongeveer 12 kilometer en voert vanaf de Rotte over de Hennipsloot naar de Ringvaart richting de Hollandsche IJssel. Op het traject worden 12 bruggen tussen Zevenhuizen en Nieuwerkerk aan den IJssel voor de recreatievaart in konvooi bediend en zijn er 2 sluizen.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.